Dues mirades

Acompanyar

El Govern del País Basc ha estrenat un servei d'acompanyament per ajudar les víctimes de la violència masclista a calmar l'ansietat durant el trànsit judicial

1
Es llegeix en minuts
violenciaok

violenciaok

De sobte, uns passos apressats darrere teu mentre camines per un carrer fosc i solitari. Sol en un vagó, un encaputxat espera a entrar quan s’obrin les portes. Algú està forçant el pany de casa teva... N’hi ha prou d’imaginar-se en qualsevol d’aquestes situacions per sentir-se envaït per l’angoixa. Així viuen cada minut de la seva vida les víctimes de la violència masclista. Un dia a dia tenallat per la por, impregnada de solitud. Tement que, en qualsevol moment, aquest home es converteixi en el monstre que la devori. ¿Es tornarà boig si s’atreveix a denunciar-lo?

Aquest any ja han sigut assassinades 46 dones per la seva parella o exparella. Un 70% d’elles no havien denunciat. El Govern del País Basc ha estrenat un servei d’acompanyament als jutjats per a les víctimes de la violència masclista. Un equip d’especialistes per ajudar a calmar l’ansietat  durant el trànsit judicial. El servei és voluntari i s’ha posat en marxa a Bilbao. Després de la seva avaluació, s’ampliarà  per altres seus judicials a partir del 2021. Per a això hi són els governs. Per protegir els seus ciutadans. Sembla obvi.