26 febr 2020

Anar al contingut

La revenda digital

Vull fer cua

DJ JOHNSON

Vull fer cua

Imma Sust

¿Si podem tancar webs de descàrregues perquè estem en contra de la pirateria, per què no tanquem aquestes webs de revenda?

Sempre m’han agradat les pel·lícules de ciència-ficció, les sèries futuristes i les noves tecnologies en general. Aspiro a viure 125 anys i compartir la meva vida amb un parell de robots que m’ho facin tot. Estic segura que arribarà el dia en què practicarem sexe amb androides i serà el més normal del món. ¿Recorden Jude Law en la pel·lícula ‘Inteligencia artificial’? Doncs això. Aquest serà el meu futur. Law i una servidora velleta veient Netflix mentre un altre androide em fa un massatge als peus. Quina meravella.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Soc de les que tot ho fa per internet i de les que té mil aplicacions per a tot. Dit això, només hi ha una cosa que trobo molt a faltar de l’era analògica. Fer cua. I no els parlo de la cua del súper o del cine. Els parlo d’aquelles cues que fèiem alguns en llocs emblemàtics, com ara Discos Castelló i Gong Discos, per no quedar-nos sense entrada per veure Bruce Springsteen o Madonna. Es barrejava el nerviosisme d’aconseguir-la amb l’ambient i el bon rotllo que es creava a la cua. No tothom podia saltar-se l’escola o la feina, i això et donava un cert marge i molta esperança.

Això ha desaparegut i ara si vols comprar entrades per veure, per exemple, Rosalía, has d’entrar a una cua virtual a les deu del matí, en pijama i des del llit, competint amb tota bestiola vivent que tingui internet. Sí, soc d’aquelles rabioses que s’ha quedat sense entrades per veure Rosalía. A les 10.11 hores em van fer fora de la cua virtual dient-me que ja no quedaven entrades. I la sorpresa ve quan a les 10.15 hores van aparèixer les entrades comprades, gairebé totes per empreses de revenda, a diferents webs al triple de preu. I jo em pregunto: ¿Si podem tancar webs de descàrregues perquè estem en contra de la pirateria, per què no tanquem aquestes webs de revenda? Només hem d’entrar a Google i posar «Entrades Rosalía» per trobar-ne. Vist això, si jo fos cantant, vendria les entrades nominals i crearia una web oficial per a la revenda al seu mateix o menor preu. I el friqui que vulgui guanyar-se 20 euros que es posi el dia del concert a la cua com s’ha fet tota la vida. Que penqui una mica.