Dues mirades

El vestit peta

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha de decidir si Junqueras té immunitat per haver sigut elegit com a europarlamentari, malgrat no haver recollit l'acta perquè no van deixar que ho fes

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48244955 jumqui190614114432

zentauroepp48244955 jumqui190614114432 / DAVID CASTRO

El Tribunal Constitucional no decidirà sobre la presó provisional d’Oriol Junqueras fins que no hi hagi una sentència ferma del Suprem, és a dir, fins que ja no sigui necessari decidir sobre el recurs d’empara contra la presó provisional. Si la sentència fos absolutòria (és un dir), la presó provisional no tindria sentit perquè Junqueras seria lliure. I si la sentència és condemnatòria, hi hauria presó, però ja no seria provisional sinó definitiva. És a dir, el TC no solament es renta les mans o tira pilotes fora (que són dues maneres de dir-ho) sinó que aposta decididament per l’univers paral·lel de l’absurditat.

Mentrestant, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha de decidir si Junqueras té immunitat per haver estat escollit com a europarlamentari, tot i no haver recollit l’acta perquè no van deixar que ho fes: una circumstància no gens menor i que s’hauria de saber abans de conèixer una sentència que, en funció del que digués el TJUE, si més no podria ser qüestionada perquè hi hauria d’haver –ara no hi és, per descomptat– un suplicatori al Parlament Europeu. No és que es tibin les costures de la peça de roba: és que el vestit peta per tots costats.