Lleure i noves tecnologies

Desconnectar, fer un apunt i el 'mode vacances'

Que bé que va despreocupar-se, especialment ara que vivim amb els sentits saturats entre notificació i notificació

1
Es llegeix en minuts
jcarbo44575205 selfies180807195736

jcarbo44575205 selfies180807195736 / RICARD CUGAT

Ja fa olor de vacances. Aquell moment d’excepcionalitat on tot s’hi val, excepte els despertadors i les obligacions. Vacances és despreocupar-se, que ens busquin i no ens trobin, no estar per a ningú ni per a res. També és preguntar-nos cada moment què ens ve de gust fer. I que bé prova això, especialment ara que vivim amb els sentits saturats entre notificació i notificació. ¿A què té gust el ‘mode vacances’ en la vida digital?

Una opció creixent és el ‘detox’; cada vegada més hotels i agències de viatges l’utilitzen com a reclam comercial. Ofertes de desconnexió on combinen imatges de naturalesa amb missatges de nostàlgia analògica. En el costat oposat hi ha el 40% dels mil·lenistes que escullen el destí segons el seu potencial ‘instagramable’. Com més exòtic millor. Això va de la mà dels safaris del wifi, per poder pujar el reportatge com més aviat millor. ¿Per què serà tan forta la paradoxa de connectar sense parar perquè consti que estem desconnectant?

Notícies relacionades

Una cadena d’hotels va intentar reconciliar el descans amb el súmmum del postureig, oferint el servei de ‘cangur digital’. Algú s’encarregavad’alimentar el teu perfil d’Instagram mentre disfrutaves del teu pícnic en un llac alpí. La idea semblava genial, però no va superar els tres mesos. Aquesta campanya va oblidar que la màgia de compartir els nostres posats aventurers en paratges desconeguts és, precisament, el que obtenim a canvi. Són els ‘likes’ i comentaris els que disparen la dopamina i ens proven tan bé. Tant com el sol sobre la pell, el nostre gelat favorit o conèixer gent divertida.

Igual que hi ha el mode avió, als dispositius podríem configurar el ‘mode vacances’. Una manera que ens recordi, en qualsevol moment de l’any, que igual que perdre’s en un lloc remot no significa desconnectar, ser físicament a prop no implica estar disponible a tota hora. Potser el secret del ‘mode vacances’ –sigui digital o analògic– estigui en arrabassar les regnes a la inèrcia.

Temes:

Vacances