Dues mirades

Retocs, esglaons

Sarkozy és baixet, notablement més baixet que Carla Bruni, i a la portada de la revista 'Paris Match' sembla més alt que la seva muller

1
Es llegeix en minuts
match

match

No tots vam tenir un 2007 tan excitant com el de Nicolas Sarkozy. “Va ser ric en esdeveniments. Vaig ser elegit president de la República, em vaig divorciar i vaig conèixer Carla Bruni. Tot això, en menys de sis mesos. Es pot dir, doncs, que va ser un any decisiu”. Cal reconèixer que és cert, que una acumulació d’episodis com aquests trasbalsa la vida de qualsevol. Així ho reconeix Sarkozy, en un llibre de 400 pàgines que es diu ‘Passions’ i que, en una sola setmana, ja és el més venut a França.

La promoció que li han fet és fenomenal, grandiosa. Entrevistes en horari de màxima audiència i reportatges, per exemple, al ‘Paris Match’. Aquí neix la polèmica. Sarkozy és baixet, notablement més baixet que Carla Bruni (els humoristes li deien “pétit Napoléon”) i a la portada de la revista sembla més alt que la seva muller. Força més alt. Per evitar acusacions de masclisme han hagut d’aclarir que no hi ha Photoshop. “Res d’això: és només que, a la foto, ell estava un esglaó més amunt que ella”. Em sembla una justificació entendridora. Com si les portades del ‘Paris Match’ les compaginés un becari amb la primera foto que li ve al cap. Digues-li retocs, digues-li esglaons.