Al contraatac

Racistes

No, que no s'equivoqui ningú, el racisme no acabarà amb les demandes d'igualtat. El racisme és una altra de les formes de masclisme que hem d'aguantar

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp47231012 picture shows a bus chartered by conservative association  h190426193521

zentauroepp47231012 picture shows a bus chartered by conservative association h190426193521 / CARLOS MORENO

Les feministes que procedim de famílies musulmanes estem molt acostumades a la instrumentalització que fa l’extrema dreta racista de les nostres demandes d’igualtat. Encara recordo els infames cartells que l’Anglada penjava per Vic quan es presentava a les municipals. En ells apel·lava al masclisme del moro per defensar la seva posició netament xenòfoba. No havia tingut mai cap contacte amb les dones marroquines de la ciutat ni havia mostrat mai cap indici de feminisme però de sobte li venia l’epifania de la igualtat i no dubtava a esgrimir-la en favor dels seus interessos electorals.

Això ho feia l’Anglada i ho fa el Front Nacional i totes les ultradretes europees. Ara també s’hi ha sumat VOX i els ultres que van anar a fer justícia a El Masnou la setmana passada. Com es pot veure clarament a les imatges de la seva manifestació d’odi i ràbia,  no hi havia ni una sola dona. De fet molts pertanyen al partit que anomena feminazi qualsevol que reclami la igualtat. Per tant, de feministes no en tenen res. Per tant, els importa un rave que les dones siguin o no violades. De fet, es tracta dels mateixos que neguen les violacions perpetrades per espanyols, els mateixos que parlen “d’ideologia de gènere”, els que volen acabar amb la llei contra la violència masclista i els que lluiten de manera aferrissada per sufocar la marea lila.

Notícies relacionades

Davant d’aquesta complexitat n’hi ha que aprofiten per manipular i difamar a tort i a dret i de la manera més impune. N’hi ha que no triguen ni dos segons a posar dins del mateix sac les dones que es juguen la vida per desfer-se del patriarcat en el que viuen i els racistes d’ultradreta. Oh, és que dius el mateix que ells, afirmen. No importa des d’on s’opini ni quin és l’objectiu que es persegueix. Si denunciem la cultura masclista en la que hem crescut, per què ho fem? És en aquest punt on no valen els reduccionismes infantils ni l’apel·lació sense matisos a l’autocensura. Calla, no parlis d’aquestes qüestions o fomentaràs el racisme. Com si a aquesta gent li calguessin raons, com si els pogués interessar el més mínim el que diem.

No, que no s’equivoqui ningú, el racisme no sufocarà les demandes d’igualtat. El racisme és una altra de les formes de masclisme que hem de suportar. Només cal veure quina és la solució que proposen els ultres per tractar aquests problemes: l’expulsió en massa sense distincions ni d’edat ni de sexe.