Dues mirades

Fracàs escolar

Adolescents de 12 anys sotmesos a l'obligació de matinar molt, jornades maratonianes de classes i dinars a hores intempestives. ¿Algú va pensar en l'alumnat a l'hora d'aplicar la jornada intensiva als instituts?

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48673039 notes can peixauet190617133650

zentauroepp48673039 notes can peixauet190617133650 / ALBERT BERTRAN

Catalunya, 2012. Els indignats sacsegen Espanya, també a Catalunya. Però en aquestes llars, el crit d’‘in-inde-independència’ és tan eixordador que ho tapa tot. Incloses aquestes retallades que el Govern d’Artur Mas perpetra amb l’ànim del precursor. Encara avui arrosseguem la seva poda en els serveis públics. Va ser llavors quan es va implantar: la jornada intensiva als instituts de secundària.

El professorat era un dels col·lectius més castigats per les retallades, endavant amb una mesura que rebaixava el seu malestar i estalviava diners a les arques públiques.  ¿Algú va pensar en l’alumnat? Adolescents de 12 anys sotmesos a l’obligació de matinar molt, jornades maratonianes de classes i dinars a hores intempestives. La Fundació Jaume Bofill insta de nou a suprimir-la. Durant aquests anys, ¿quants casos de fracàs escolar podrien haver-se evitat? ¿És ètic que als adolescents de l’escola pública se’ls exigeixi un esforç de concentració que molts no poden seguir? Sobre aquests fonaments de desigualtat, CiU va tornar a guanyar les eleccions al novembre. Un Artur Mas acompanyat per banderes anunciava ‘La voluntat d’un poble’.