Anar al contingut

LA CLAU

Espiritisme a la Generalitat

Roger Segura

Espiritisme a la Generalitat

Luis Mauri

De les paraules de Buch es dedueix que, com els ciutadans catalans no tenen dificultats reals urgents, els seus governants poden continuar absorts en la pràctica de la bruixeria política

Notícies. ¿Per a què serveixen les notícies? L’emergència climàtica trastorna les condicions de vida al planeta. Espetega com un fuet sobre l’economia, la demografia, les migracions, la fam, l’accés a l’aigua, els conflictes socials, les disputes geoestratègiques, les guerres...

Més notícies. Al tron occidental seu un emperador inclassificable, un terç Neró, un terç Jesús Gil, un terç tuitaire fanfarró. Abans de calar foc a Washington, Trump aboca el món a l’abisme d’un conflicte comercial esgarrifós, juga a la guerra amb l’Iran i agafa les dones pel conyAmerica first!

Óscar Martínez, de 25 anys, i la seva filleta Valeria, de 23 mesos, vestits de riuAylan Kurdi, de tres anys, vestit de mar. Milers més, vestits de fam o de pólvora; vestits de cendra. Ells són nosaltres, però nosaltres preferim ignorar aquesta veritat i pagar esbirros perquè els continguin fora de les muralles mentre des d’aquest costat assetgem els rescatadors voluntarisherois mitològics del segle XXI.

Dins de les muralles, la pobresa també colla. Més del 21% dels catalans està oficialment en risc d’exclusió social. Aquesta dada hauria de suscitar una acció governamental i legislativa frenètica. Doncs no. La Generalitat fa gairebé una dècada que està sumida en la paràlisi. Les últimes actuacions d’envergadura van ser les draconianes retallades socials del bienni 2011-2012. Després d’això, un torrent de promeses fraudulentes i la fractura social. Frustració, ressentiment i temps perdut. Res més.

El farol inconclús

Crema el bosc a Catalunya. Buch il·lustra: les unitats de l’Exèrcit espanyol que col·laboren en l’extinció de les flames són una contribució de l’estat veí. No ho ha dit un tipus recolzat a la barra d’un bar, ni un tuitaire enfebrat. Ho diu, sense enrojolar-se, el conseller d’Interior, que té 17.000 policies armats al seu comandament. Es dedueix que el farol de Ponsatí no ha acabat. Com els ciutadans catalans no tenen dificultats reals apressants, els seus governants poden continuar absorts graciosament en l’espiritisme.

Notícies. ¿Per a què serveixen les notícies? Per fer-nos una idea de la nostra condició i de la dels nostres congèneres.