Dues mirades

Multicondecoració

Associacions de guàrdies civils es queixen de no haver rebut ni una medalla per l'1-O. Poques coses es poden arreglar si la mentalitat és aquesta

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40366000 people clash with spanish guardia civil guards outside a pol171001093857

zentauroepp40366000 people clash with spanish guardia civil guards outside a pol171001093857 / LLUIS GENE

Un dels episodis més tristos de la tardor de 2017 va ser el famós crit de guerra amb què moltes unitats policials van encarar una feina que no era, en teoria, sinó una més de les que tenen encomanades com a forces de l’ordre. El “a por ellos”, exaltat i iracund, que també va pronunciar amb unes altres paraules el Rei, significava un posicionament que excedia els límits de la professionalitat i es col·locava en l’ordre de l’heroïcitat bèl·lica contra l’enemic.

Unes quantes associacions de guàrdies civils continuen en la mateixa línia. S’han queixat que només han rebut, en el millor dels casos, una felicitació oficial. Cap medalla al mèrit policial. Res. Cap anotació al full de serveis. Cap promoció professional, cap ascens en perspectiva. S’han queixat, perquè van “impedir la secessió de Catalunya” i han enviat cartes a Rafa Nadal o Marc Gasol perquè s’imaginin què seria, en premi a la victòria, accedir a dues entrades per a Roland Garros o a una gorra dels Raptors. Quan el que tocaria és rebre una multicondecoració en homenatge als que van anar a la batalla i en van tornar triomfants. Poques coses es poden arreglar si la mentalitat és aquesta, francament.