Dues mirades

Cuidar-nos

Hem cuidat molt poc la nostra democràcia. Aquest maltractament no es queda flotant al cel de les institucions; degota com a pluja fina fins a anar calant-nos

1
Es llegeix en minuts
ealos48648254 attention editors   sensitive material  this image may offen190616192310

ealos48648254 attention editors sensitive material this image may offen190616192310 / ALBERT GEA

La plaça de Sant Jaume es converteix en l’abocador de tots els insults en la reelecció d’Ada Colau. Davant les crítiques a aquesta reacció, les xarxes es poblen d’imatges de les càrregues brutals de la policia durant l’1-O. Inés Arrimadas parla del sofriment patit per la gent de Cs a Catalunya per arremetre contra Manuel Valls: “Ens hem partit la cara, hem patit amenaces de mort, agressions, persecucions...”.

En el seu comiat com a alcaldessa, Manuela Carmena (Espanya és avui una mica pitjor sense ella en política) anima a“cuidar la democràcia com cuidem els afectes, les amistats, els amors i també les institucions, que és l’estructura de pau que permet la vida social, les nostres il·lusions i el desenvolupament personal". Aquests últims anys hem cuidat molt poc la nostra democràcia. Des del PP desatenent els seus principis fins al procés adulterant-la. Aquest maltractament no es queda flotant al cel de les institucions; degota com a pluja fina fins a anar calant-nos a cadascun de nosaltres. Ens hem cuidat molt poc. I han arribat el desemparament i la incomprensió. La crispació, la violència larvada, ja és aquí.