IDEES

"Boom, boom, boom: 'antifas' in my room"

1
Es llegeix en minuts
the vengaboys

the vengaboys / Andreas Kluge

Aquesta setmana va començar intensa en les negociacions amb la ultradreta en diversos llocs del món, inclòs l’ajuntament de Madrid. Resulta interessant amb quina lleugeresa es pot arribar a prendre una frase com aquesta.

El que no ens esperàvem és que la notícia la donessin els Vengaboys, el grup d’europop holandès, famós a finals de la dècada dels 90 per les seves tornades 'Boom, boom, boom, I want you in my room', 'Up and down', o 'We like to party'. Era un d’aquests grups destinats a durar dos estius, que ballaves sí o sí als locals de platja. Tenien un autobús escolar al qual anomenaven “Vengabus”. Sí, un d’aquests grups.

Quan el Govern d’Àustria es va esfondrar oficialment després de la dimissió de Strache, els Vengaboys van ser convidats a l’acte festiu davant la Cancelleria Federal a Viena

Notícies relacionades

Resulta que els Vengaboys van ser vistos aquesta setmana actuant en un concert amb la bandera antifeixista onejant al costat d’ells, en una festa popular que celebrava la caiguda del lideratge del polític d’ultradreta austríac Heinz Christian Strache, i dels seus discursos xenòfobs. Poc van tardar els verificadors de dades a aigualir la festa i, després de mesurar els píxels de distància entre el pal de la bandera i l’escenari, van concloure que la bandera era d’algú del públic, no de la banda.

Però això no importa massa, especialment si tenim en compte el següent: Strache va caure en desgràcia perquè va ser captat per càmeres a Eivissa oferint importants contractes i licitacions a un oligarca rus a canvi de recolzament polític. L’èxit de 1999 de Vengaboys, 'We're going to Ibiza', es va convertir en la cançó no oficial del moviment esquerrà antigovernamental gràcies a l’ocurrència de l’humorista alemany Jan Bohmermann, i com a conseqüència, es van disparar les vendes del 'single' en les llistes austríaques. I quan el Govern del país es va ensorrar oficialment després de la dimissió de Strache, el grup va ser convidat a l’acte festiu davant la Cancelleria Federal a Viena. Així que més enllà de la lletra petita, com deia l’usuari @mldelpueyo per Twitter: "Boom, boom, boom, boom: antifas in my room". ¿En prenem nota?

Temes:

Àustria Música