Estats emocionals

Vulnerable

Fa un any que visc en el risc. És divertit i inquietant. És un lloc que et fa sentir en perill, et fa somriure i t'entristeix, és emocionant, però reconforta

1
Es llegeix en minuts
hombre-ansiedad-depresion-psicologia-tratamientos

hombre-ansiedad-depresion-psicologia-tratamientos

Aviat farà un any em va agafar una forta pressió al pit i un intens mal de cap. Quan intentava explicar el que em passava, entre l'ofec i el plor, trobava un buit i molta por, com si el meu cos s’hagués descontrolat i el meu pensament s’angoixés per no conèixer-lo. Vaig acabar amb un pànic terrible a tornar-me a posar davant un micròfon, una sensació molt desagradable.

Aquell no era el primer atac d’ansietat que tenia, però va ser el més dur. Hi he tornat a pensar després de veure el xou de Brené Brown a la plataforma Netflix. És una professora i investigadora de la Universitat de Houston que s’ha fet popular als Estats Units després d’una conferència que va fer el 2010 al TED sobre el poder de la vulnerabilitat.

Notícies relacionades

La psicòloga ho explica molt bé. La vulnerabilitat és la capacitat que tenim d’anticipar, de sobreviure i resistir. Per a ella el vulnerable és el que surt del confort per arriscar-se. És el contrari del que busca comoditats, que copia i no innova, que vol una feina per a tota la vida i fa les coses que son fàcils. Brown, que ha fet xerrades a polítics importants nord-americans, diu que la majoria li diuen que volen ser més vulnerables davant l’electorat, però que ho fan perquè creuen que els farà guanyar vots. Per ella, aquest és el tipus de mediocritat de la que cal fugir: per ser vulnerable cal acceptar que perdràs.

Fa un any que visc en això, en el risc. És divertit i inquietant. És un lloc viu que et fa sentir en perill, t'emociona, t’entristeix... però m'hi he enganxat. Ara només m’envolto de bona i nova gent. I als que encara recordo de fa un any, que em van fer passar un dels pitjors moments de la meva vida, no els hi tinc res en contra. Al contrari: els hi dono les gràcies per fer-me vulnerable. És, de tot el que he après aquest any, el que més bé m’ha fet sentir a la meva feina. Com abandera la congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez, l’escut dels vulnerables és tan gran que ja no fa falta cap arma per defensar-se.