06 juny 2020

Anar al contingut

Editorial

El planeta, en estat d'emergència

La conjunció de l'emergència climàtica i de la biològica no permet a la humanitat ni un segon de relaxació

El Periódico

BI02. Durango (Vizcaya), 21/07/04.- Vista del parque eólico situado en el monte Oíz de la localidad vizcaína de Durango, que hoy ha sido inaugurado. El parque está dotado de 30 aerogeneradores con una potencia total de 25,50 MW, y abastecerá cada año a 65.000 hogares con energía renovable y limpia. EFE/LUIS TEJIDO

BI02. Durango (Vizcaya), 21/07/04.- Vista del parque eólico situado en el monte Oíz de la localidad vizcaína de Durango, que hoy ha sido inaugurado. El parque está dotado de 30 aerogeneradores con una potencia total de 25,50 MW, y abastecerá cada año a 65.000 hogares con energía renovable y limpia. EFE/LUIS TEJIDO / LUIS TEJIDO (EFE)

Segons les estimacions dels experts, Espanya és el país europeu que aconsegueix una major valoració en el contingut de l’esborrany dels plans nacionals integrats d’Energia i Clima que s’hauran de presentar davant la Unió Europea a finals d’any. Tant per la voluntat de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle com per l’impuls a les energies renovables, l’aposta de l’Administració socialista, sense llançar les campanes al vol, denota un canvi d’actitud davant la desídia del PP.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ens trobem davant una emergència climàtica indiscutible però encara discutida pels que s’oposen a la descarbonització o no activen les mesures urgents per evitar l’escalfament global. Però, a més, aquests dies també hem conegut la dimensió catastròfica d’una altra emergència, la biològica. L’estudi demolidor de la Plataforma Intergovernamental sobre Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes, encarregat per l’ONU, ens parla de la pèrdua veloç de la biodiversitat al planeta i de la desaparició imminent d’un milió d’espècies animals i vegetals. La contaminació i l’ús de fertilitzants i pesticides, la desforestació i la disminució dels espais naturals acceleren el deteriorament de les xarxes ecològiques interconnectades, de tal manera que l’impacte en l’ésser humà està a prop. Encara som a temps de reconduir la situació, però la conjunció de les dues emergències, íntimament relacionades, no permet a la humanitat ni un segon de relaxació.