Al contraatac

Ayuso desencadenada

És impossible que la candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sigui conscient de les coses que diu

2
Es llegeix en minuts
daz-ayuso

daz-ayuso

La candidata del PP a la Comunitat de Madrid ha sigut tot un descobriment. Cada vegada que intenta rebatre als seus rivals, Isabel Díaz Ayuso fica la pota.  Isabel Díaz Ayuso fica la pota.L’última, almenys quan estic escrivint aquest text era l’última, ha sigut al desenvolupar la seva teoria sobre el feminisme. Diu que “el tipus de dona” que li agrada és la que treballa (“emprèn pel món”) una setmana després de donar a llum. “No el tipus de dona de l’esquerra –ha afegit– que ha de victimitzar i col·lectivitzar els sentiments”.

Probablement, Díaz Ayuso no s’estava adonant que el seu comentari era ofensiu cap “al tipus de dona” –¡que gandula!– que s’agafa la baixa després de l’embaràs. Dic que no se n’estava adonant, perquè de veritat crec que no pot ser conscient de les coses que diu. No ens hem reposat de la seva última ficada de pota i ja estem amb la següent.

La seva desenfrenada carrera cap a l’escàndol va començar poc després que el seu amic Pablo Casado l’elegís com a candidata. Parlem del febrer, quan la Fiscalia va demanar tres anys i mig de presó per a Cristina Cifuentes pel 'cas màster'. Llavors, Díaz Ayuso va dir que li sorprenia que el Ministeri Públic demanés per a ella la mateixa pena que per a l’assassina del nen Gabriel. Es va haver de disculpar, clar, perquè la seva comparació, a més de vergonyosa, era enganyosa. A partir d’allà, tot va anar costa avall i sense frens.

Notícies relacionades

Per ficar-se amb Manuela Carmena, i suposadament elogiar la vitalitat de Madrid, va dir que trobava a faltar els embussos de les tres de la matinada (si beus, no condueixis) i que si continuava governant Podem només hi hauria “embussos de dia”. Després es va ofendre pel terme “contracte porqueria” al considerar que era una falta de respecte per als que estan desitjant tenir aquesta mena de feina (senyor, emporta-te’m aviat). Segons la meva opinió, una política que aspira a gestionar la vida de tantes persones ha de condemnar el treball precari i comprometre’s amb fermesa a combatre'l. Però bé, jo no tinc un doctorat, com és el cas de Díaz Ayuso.

També hi ha els seus grans èxits entorn de la celebració de l’Orgull Gai o les seves propostes familiars. Que “el concebut no nascut” sigui prou raó per començar a rebre ajuts. ¿I si l’embaràs no es du a terme? Ah, ni idea. No “ho he pensat”, com si no passés res per no pensar abans de parlar. I bé, ¿com oblidar la seva advertència que si te’n vas de vacances, apareix Podem i ocupa casa teva? Díaz Ayuso afirma que la critiquen per ser dona i perquè hi ha periodistes que són “activistes polítics”. Després es va reinterpretar a si mateixa i va dir que es fiquen amb ella perquè guanyarà. Doncs d'acord, però la seva campanya està sent ridícula. Amb perdó.