Igualtat

Feminitzar el futbol per millorar-lo

Esperem que, com el futbol femení comença a ser negoci, les futbolistes professionals començaran a poder arribar a final de mes desenvolupant la seva feina

1
Es llegeix en minuts
atleti

atleti

Aquest cap de setmana, la notícia ha saltat a tots els mitjans de comunicació: la final de la Copa de la Reina, entre l’Atlètic de Madrid i la Reial Societat femenina, ha suposat un nou rècord d’audiència ⎯televisiva, que no recaudatòria⎯, en un partit de futbol femení.

Sorprèn, no obstant, que a les notícies no hagin aclarit que no hi ha premi en metàl·lic estipulat per a l’equip i que les futbolistes s’emportaran zero euros. No cal dir que el campió masculí de la Copa del Rei s’emportaria un milió d’euros i el campió masculí de Copa del Rei de juvenils, 12.000 euros.

Notícies relacionades

Minúcies a part. Està clar que ens hem de congratular, perquè el seguiment del partit marca un nou rècord d’audiència. L’entrega de la copa va ser el més vist del dia a televisió, 2,2 milions d’espectadors, i el minut d’or va vorejar els 2,8 milions, gens malament. Ja ningú dubta del gran interès que, per a homes i dones, suscita el futbol femení a Espanya. Ni tampoc ⎯esperem⎯ que, com el futbol femení comença a ser negoci, les futbolistes professionals començaran, esperem que ben aviat, a poder arribar a final de mes desenvolupant el seu treball, pel qual cobraran un salari digne, tot i que només sigui perquè les empreses hi han començat a veure negoci.

Arribada fins aquí, només un desig. Igual que celebrem l’arribada igualitària de dones a la política i a les empreses, perquè feminitzar, veure i actuar amb ulls de dona, en política i empresa, com en qualsevol altra disciplina, millora el resultat de qualsevol d’aquestes àrees, tant de bo aprofitem aquesta oportunitat única que tenim per aconseguir que el futbol femení i les futbolistes no acabin convertides en exemples de negocis per sobre de tot ⎯màfies , apostes manipulades, fraus fiscals, violència entre aficionats, culte desmesurat a l’ídol, abandonament a l’esport de base...⎯. En definitiva, tant de bo no repetim en el futbol femení tots els errors del futbol masculí.

Temes:

Feminisme