OPINIÓ EXPRÉS

Sánchez: defensa i contraatac

Aparcat el 'catenaccio' de TVE, el líder socialista surt a la defensa a Atresmedia i propicia un debat de tots contra tots que li permet conservar l'avantatge demoscòpic que atresora

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47867445 190423225340

zentauroepp47867445 190423225340

Per al favorit a les enquestes, els debats electorals els carrega el diable: poc a guanyar, massa a perdre. Amb un terç llarg de votants indecisos, un silenci a deshora o un gest titubejant –no diguem ja un error de llibre– poden marcar la diferència entre l’èxit i el fracàs, entre quatre anys d’una governança folgada i el purgatori de l’oposició. Per això el debat a doble volta era territori minat per a Pedro Sánchez, que en menys d’un any ha aconseguit les regnes del poder, ha tombat els sondejos adversos i acaricia la renovació del seu contracte de lloguer a la Moncloa. 

Dilluns, a TVETVE, al líder socialista se li va veure en ocasions encotillat, previngut en extrem, incòmode quan les dretes el fustigaven pels tractes amb l’independentisme català. Es va encoratjar al cos a cos amb un Pablo Casado (PP) tan inopinadament contingut com innocu. Davantd’un  Albert Rivera deslligatAlbert Rivera, li va enlletgir el cordó sanitari que Ciutadans imposa al PSOE. Amb Pablo Iglesias, copet a l’esquena i si això ja en parlem. I tot això provant de levitar sobre el fangar a què els seus rivals el pretenien arrossegar. 

Notícies relacionades

Ben diferent va ser el debat d’Atresmedia. Amb la contundència que no va fer servir a TVE, Sánchez va negar pactes passats o futurs per satisfer les demandes independentistes: “No és no”; va brandir l’espantall ultra, fins al punt de regalar al líder de Cs un llibre de Santiago Abascal (Vox), el gran absent; i no va deixar sense resposta cap de les invectives de Casado i Rivera.

DESTRA I SINISTRA

Aparcat el ‘catenaccio’ de la vigília, el president va passar al contraatac i va propiciar a la seva destra l’encreuament de pulles entre els conservadors, confinant Iglesias al paper de contrapunt a la sinistra. En un combat de tots contra tots, a estones esvalotat, el líder socialista va superar la gran prova de foc d’aquesta campanya sense arriscar l’avantatge que atresorava. Ja que aquest, i no un altre, era el seu desafiament als platós, Sánchez es pot donar per satisfet.