01 juny 2020

Anar al contingut

Dues mirades

Bella i Gigi

PATRICK KOVARIK

"Si pensaves que les models es passaven el dia fent-se 'selfies', estaves equivocat", diu 'Vogue' de Bella i Gigi Hadid sobre l'afició lectora de les famoses germanes

Confesso que no sabia res de Bella i Gigi Hadid fins que ho vaig preguntar a la meva filla i em va dir que són dues models molt famoses que, a més a més, són germanes. Surten molt a les revistes, en desfilades o tapant-se la cara en un aeroport o pujant apressades a una limusina. A 'Vogue', per exemple. En un dels últims números protagonitzen una crònica que proposa al lector endinsar-se en el món llibresc d’aquestes dues noies. "Si pensaves que les models es passaven el dia fent-se ‘selfies’, estaves equivocat", diu 'Vogue'. "Mentre que la resta de mortals estem enganxats als mòbils, elles aprofiten el temps per alimentar els cervells a la manera antiga (¡'old fashioned way'!), llegint llibres".

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Mentre em recupero de l’emoció, continuo llegint el reportatge. Bella llegeix 'The Outsider', de Stephen King, i la revista eleva la novel·la a la categoria de complement, a l’alçada d’una bossa de Louis Vuitton, "amb estampat de cireres" i d’uns guants "verd llima". Gigi "té gustos més intel·lectuals" i es decanta per un clàssic dels "friquis de la filosofia francesa". És ‘L’estranger', de Camus, que és una "combinació perfecta, en blanc i negre" per al seu "vestit d’avantguarda, groc pàl·lid". 'Vogue' tracta els llibres com un accessori de l’'outfit' de les models, un toc de classe ‘vintage’. Però certifica que els llegeixen: "No hi ha res més ‘chic’ que les coses que són de debò". Com la Marilyn quan llegia l’‘Ulisses', de Joyce.