Al contraatac

Discursos comestibles

Dir que no pactarà amb Sánchez és la típica declaració d'intencions que, el 29 d'abril, portarà Rivera a menjar-se les seves paraules amb patates, al·legant sentit d'Estat, si l'aliança evita la repetició electoral

2
Es llegeix en minuts

ciudadanos no pactara con el psoe / periodico

Albert Rivera ha considerat necessari dir-nos a tots que, després de les eleccions del 28 d’abril, no pactarà amb Pedro Sánchez. És més, ho ha sotmès a votació en l’executiva de Ciutadans i tots els seus membres, per unanimitat, han recolzat aquest rebuig d’arribar a acords amb el PSOE. Aquesta és la típica declaració d’intencions que, el 29 d’abril, si les dues forces sumen i aquesta és l’única aliança que pot evitar la repetició electoral, portarà Rivera a menjar-se les seves paraules amb patates, al·legant que ho fa per sentit d’Estat. Per exemple.

Segur que se’ns ocorren més escenaris en els quals Ciutadans es veurà temptat d’esmenar-se a si mateix. Per esmentar-ne un altre: el partit de Rivera necessita els socialistes per governar en alguna comunitat autònoma després de les eleccions del 26 de maig i una cosa per l’altra. Perquè clar, el partit taronja ens diu que la seva declaració d’intencions només afecta la figura de Sánchez, és a dir, la Moncloa. Això és com dir que els dirigents autonòmics o municipals són ens independents i no afins a la persona que ells rebutgen. És molt dir. I a partir d’ara, amb les purgues internes en la configuració de llistes i candidatures, més afins que mai.

Notícies relacionades

Sens dubte, no es pot negar que Rivera està al centre: primer es fa una foto amb el PP i amb VOX i després ens ve a dir que Sánchez és com un independentista més... Segons la meva opinió, el president del Govern ha tingut cap a la Generalitat una política erràtica, fosca i molt confusa. No obstant, estic segura que ni ell ni cap dels seus predecessors han disfrutat d’aquestes legislatures en les quals depenien del recolzament de partits que estan en contra del projecte nacional.

Si el que ens està donant a entendre Rivera és que Sánchez és un perill i que prefereix que, en cas que la suma PSOE-Cs sigui possible, ell no tingui més remei que llançar-se en braços dels independentistes per eliminació, llavors el líder taronja hauria de deixar de dir que vol el millor per al país, el sentit d’Estat i visca Espanya. Tampoc ha sigut gaire afortunat a l’hora d’explicar la decisió de l’executiva: “Era necessari dir als espanyols que som l’alternativa a Sánchez”. Home, jo crec que a hores d’ara, per ser alternativa no calen els cordons sanitaris. Posats a aclarir, em sembla més difusa en aquests moments la línia que separa Pablo Casado i Santiago Abascal que cap altra. Jo em pregunto què passaria, per exemple, si Rivera guanya les eleccions i només suma amb el PSOE. ¿Què faria, llavors, el líder de Ciutadans? Segurament el mateix que gairebé tots: incomplir la seva paraula en el primer minut.