Dues mirades

«Són picoletos"

Vivim temps absurds i estranys... Per exemple, el famós incident del furgó de la Guàrdia Civil que navega entre manifestants independentistes en direcció a la presó de Brians.

1
Es llegeix en minuts

los-golpistas-ultranazionalistas-presos-parten-hacia-madrid-nicamente-varias-decenas-de / periodico

Vivim temps convulsos i estranys. Alguns podrien anomenar-los "surrealistes", però em temo que hem abusat massa del terme. Potser hauríem de dir 'subrealista', que és com parlava un amic meu. O absurds, perquè l’absurd és el que és contrari a la raó i al sentit comú, tot i que em temo que ni tan sols així seríem capaços d’arribar a perfilar el rostre dels dies que vivim.

Notícies relacionades

Per exemple, el famós incident del furgó de la Guàrdia Civil que navega entre manifestants independentistes en direcció a la presó de Brians. No només les rialles sardòniques o el simple fet que un funcionari es dediqui a gravar una escena tan innoble per després fer-ne ostentació. No. La música de fons. Sonava 'OVNI', que significa Objecte Verd Gens Intel·ligent, d’aquell grup de punk basc – Piperrak– que va tenir moments de glòria radical i que es va dissoldre fa anys. Ara han tornat, almenys el vocalista (¿es pot parlar així d’un cantant punk?), i han tornat a gravar la cançó. Aquesta és la versió que escoltaven els agents.

Soc incapaç de reproduir la lletra perquè els insults a la Guàrdia Civil, tractats, els seus membres, com si fossin extraterrestres, em podrien dur a la presó. Només un fragment: "No pueden ser humanos porque no tienen corazón". Escoltaven això. ¿Per què? Desconeixement, segur que no. ¿Una provocació? ¿Un préstec irònic? ¿Un bumerang contra l’enemic? ¿Un enorgulliment? Encara no m’he recuperat de la impressió.