Dues mirades

Quatre preguntes

Dubtem, reflexionem, qüestionem (qüestionem-nos), és l'única vacuna contra la intolerància

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44034345 graf9875  vilabrareix  girona   28 06 2018   manifestantes d190129201738

zentauroepp44034345 graf9875 vilabrareix girona 28 06 2018 manifestantes d190129201738 / Robin Townsend

Seria més fàcil si fos el virus de la grip. Als més vulnerables, vacuna gratis al CAP. Als afectats, llit, caldo, analgèsics i, al cap de pocs dies, com nous. Però no, aquest virus té vocació de metàstasi i esperit conqueridor. Amb quatre preguntes n’hi ha prou per detectar la bestiola.

Notícies relacionades

¿Toleresal teu voltant o en les teves publicacions en lesxarxes socialscomentaris que no suportaries que fossin dirigits als teus? És a dir, els que diuen quin fàstic de bandera, “aquesta gent” és repugnant, quin país de merda... ¿Critiquesamb la mateixa contundència i severitat la història, la corrupció, els errors, els excessos, els abusos d’‘els teus’que els d’‘els altres’?¿Contrastes les notíciesque assenyalen i desprestigien ‘els altres’ amb el mateix zel que les que denigren ‘els teus’? I, per acabar, ¿realment creus que ‘els altres’ (siguin els que siguin) són uncol·lectiu homogenii que, per tant, se’ls pot qualificar amb adjectius generals que, per què ens enganyarem, acostumen a ser intrínsecament pitjors que ‘els teus’?

Laintolerànciaés tan traïdora que fins i tot convida a respondre amb una negativa immediata i categòrica a les anteriors preguntes. Reacció que, d’alguna manera, no deixa de ser una trampa, ja que parteix d’una certapresumpció de superioritatdavant d’‘aquells altres’, sempre ‘altres’, tan sectaris. Dubtem, reflexionem, qüestionem (qüestionem-nos), és l’única vacuna contra la intolerància.