Al contraatac

La imatge del taxi

Em sembla insensat que el ministre de Foment es renti les mans i no intenti intervenir en el conflicte; tots els governs estan per governar

2
Es llegeix en minuts
jlr02276

jlr02276 / JOSE LUIS ROCA

Tots els ciutadans tenen una opinió sobre el taxi. Em refereixo al tracte rebut al llarg de la seva història, les tarifes, que si molt altes, que si són adequades, que si vam fer 14 voltes, que si em va portar molt bé, que si estava net, que si estava brut... Fa anys era igual si un estava d’acord amb el servei o no, perquè hi havia moltes alternatives. No obstant, ara n’hi ha moltes. Moltíssimes, i no només em refereixo a Uber o Cabify. L’inconvenient fonamental per als taxistes és que al consumidor li agraden aquestes altres opcions, per uns motius o per altres.

Notícies relacionades

Jo crec que tenen raó, entre altres coses, quan demanen una regulació que no sigui discriminatòria. Però també tenen un problema molt seriós: estan perdent la batalla de la comunicació. Això fa que hi hagi usuaris que, sense entrar en el fons de l’assumpte, aquests dies estiguin adoptant posicions viscerals. Crec que resulta molt complicat empatitzar amb els taxistes, des del moment en què opten per bloquejar el centre o les vies d’accésbloquejar el centre o les vies d’accés a les grans ciutats. Amb això, perjudiquen la gent de la qual viuen i n’empenyen molta a recórrer de cop i volta a aplicacions que potser fins ara no utilitzaven, amb el risc que els agradin. A més, la desesperació està portant els portaveus del gremi a fer declaracions del tot inacceptables. Em refereixo a la de "com pot ser que un ministre d’esquerres i gai (en al·lusió al titular d’Interior, Fernando Grande-MarlaskaGrande-Marlaska) enviï la policia a reprimir el poble".

Home, al poble, no. I la resta del discurs, en fi, és de pèssim gust. I què es pot dir del que alguns cridaven al president de Madrid: "Aquesta nit mira sota el cotxe". Tampoc aconsegueixo entendre per què els taxistes fa dies que estan concentrats a les portes de la seu del PP a Madrida les portes de la seu del PP. Ja li agradaria a Pablo Casado gestionar el país, però és que no mana enlloc. Que es manifestin a la Puerta del Sol pot tenir algun sentit, però a la seu on de l’Executiu anterior no queden ni les espines... Crec que els taxistes estan molt sols des del punt de vista administratiu. Em sembla una insensatesa que el ministre de Foment es renti les mans al·legant que les competències estiguin transferides i que no és una crisi que afecti tot Espanya. Ja, bé. Fa uns dies va demanar la dimissió de Susana Díaz i això tampoc afecta tot Espanya. I és que, tot i que sigui així, José Luis Ábalos podria intentar liderar l’assumpte adoptant, per exemple, una posició de mediació. De vegades sembla que no fan res perquè saben que el remei seria pitjor que la malaltia i que no es poden posar portes al camp. Però és que els governs, municipal, autonòmic o central, estan per governar.