LA CLAU

Pactar amb el diable

A Vox li surt gratis el pacte amb el PP i Cs, però els barons populars es regiren contra Casado i a Catalunya és un clam el consell a Manuel Valls perquè trenqui amb Ciutadans

1
Es llegeix en minuts
sabasca

sabasca

Vox mai podrà agrair-li prou al PP i a Ciutadans la campanya mediàtica de la que s’està beneficiant i de la que disfrutarà a partir d’ara sense despentinar-se. Gràcies a la negociació prèvia i al pacte assolit aquest dimecres, per cert sense fotografia, els mitjans de comunicació s’han vist obligats a informar massivament sobre un partit d’ultradreta sense presència al Congrés i amb només 12 diputats al Parlament andalús.

Una formació política amb tan escassa representació al conjunt d’Espanya no hauria merescut un reguitzell de portades, editorials i hores de televisió i ràdio gratis en prime time si no fos per l’idil·li dels ultres amb Pablo Casado i Albert Rivera. La dreta europea d’Angela Merkel  i Enmanuelle Macron mira els populars i els taronges amb estupefacció.

La formació de Santiago Abascal ha aconseguit que el PP s’assegui a escoltar les seves propostes que inclouen deportar els immigrants d’Andalusia, derogar les lleis contra el masclisme i celebrar el dia de la reconquesta de Granada als musulmans. I amb això ha aconseguit el rang d’interlocutor vàlid i de soci, un emblanquiment en tota regla del qual no s’ha beneficiat cap formació d’ultradreta europea.

Notícies relacionades

Vox ha vist com es dispara la seva notorietat i popularitat, entre lloances dels seus seguidors i ferotges crítiques dels seus detractors. El circ els va de primera per la seva estratègia de consolidar el seu espai electoral de cara a les municipals i a les europees. Resulta incomprensible que Casado i Rivera no s’adonin d’una obvietat: Vox aspira a treure’ls l’espai electoral i pensa esprémer al màxim el pacte andalús perquè es visualitzin les seves propostes i per atiar els populars i els taronges amb les seves contradiccions.

A Vox li surt gratis l’aventura. Però els barons del PP, entre ells el president gallec Alberto Núñez Feijóo, ja es regiren contra Casado. A Catalunya ja és un clam popular el consell a Manuel Valls perquè trenqui amb Ciudadans i es llanci en solitari a l’alcaldia. Pactar amb el diable té conseqüències. I l’infern és ple d’ingenus.