PANTALLES

2
Es llegeix en minuts
big-bang-theory

big-bang-theory

El 2019 finalitzaran les dues sèries que han liderat la dècada que alguns defineixen com l’“edat d’or de la ficció televisiva”. La comèdia creada per Chuck Lorre ‘The Big Bang Theory’ s’acomiadarà al maig, tot i que continuarem veient repeticions dels episodis de les seves 12 temporades, perquè la comèdia clàssica té el do de tots els bons acudits: no cansen per molt que es coneguin. L’altre adeu serà el de ‘Juego de tronos’, que promet amb els seus sis episodis finals a partir d’abril una última traca a l’altura de la que ha sigut, sens dubte, la sèrie més mediàtica de tots els temps. Fins aleshores l’eficaç maquinària de màrqueting que va unida a aquesta producció de l’HBO no deixarà d’escampar rumors i notícies constants relatives al desenllaç, que promet ser l’esdeveniment televisiu de l’any. Substituir la millor ‘sitcom’ i el millor drama, un de tele en obert i l’altre en pagament, serà el gran repte dels seus actuals productors i distribuïdors; i sens dubte, no serà fàcil. Per fer-ho arribaran centenars de noves sèries i, entre aquestes, noves temporades d’algunes ja consolidades.

‘Homeland’ ho farà en la vuitena temporada i anuncia també que serà l’última en la qual Claire Danes desbarati conspiracions mentre veu com la seva vida personal s’enfonsa una vegada i una altra. ‘True detective’, que va tenir una primera temporada tan bona com dolenta va ser la segona, tornarà amb una altra enrevessada trama, aquesta vegada situada en els Ozarks de Missouri i que protagonitzarà el guanyador de l’Oscar per ‘Moonlight’, Mahershala Ali. ‘Big little lies’ també tindrà segona temporada, en la qual continuarà Nicole Kidman en un duel amb Meryl Streep Meryl Streepque promet.

El 2019 finalitzen 'Juego de tronos’ i 'The Big Bang Theory', líders de l’edat d’or de la ficció a TV

‘Peaky blinders’ arribarà l’any pròxim a la cinquena temporada; en l’anterior, la família Shelby havia passat de ser gàngster a fer-se amb les altes instàncies del poder, cosa que avança uns nous episodis vinculats a la situació política del període d’entre guerres del segle passat. ‘The crown’ tornarà en la seva tercera temporada, però sense Claire Foy com a protagonista. El substituirà l’excel·lent Olivia Colman i continuarà la vida de la monarca britànica des dels anys 60 fins a finals de la següent dècada. Tot fa pensar que el protagonisme que va tenir en episodis anteriors Churchillanirà ara de la mà de qui interpretiMargaret Thatcher, que potser serà Gillian Anderson (‘Expediente X’).

Substituir el millor drama i la millor 'sitcom' serà un repte per a productors i distribuïdors

Notícies relacionades

‘Stranger things’ és potser l’aspirant amb més possibilitats d’heretar el tron que des del punt de vista mediàtic deixarà lliure ‘Juego de tronos’, i tornarà amb una tercera temporada per l’inici de l’estiu disposada a aconseguir-ho. ‘Élite’, la molt intel·ligent producció de Zeta Audiovisual, tornarà amb la seva infal·lible fórmula per generar passions de tot tipus entre el públic adolescent. Un magnífic exemple de l’alta professionalitat assolida pel producte nacional. Un altre exemple d’això seran els nous episodis de ‘La casa de papel’, que en la tercera temporada lluirà el seu Emmy i la condició de sèrie de parla no anglesa més vista a Netflix. De moment ja s’està gravant, i a Tailàndia. ‘Mindhunter’ explicarà en la segona temporada la investigació relacionada amb una onada de crims d’infants ocorreguda a Atlanta als anys 70.

N’hi ha moltes més i totes a la recerca d’un mateix tron. Ho veurem.