Dues mirades

Entre els arbres

Víctima. Botxí. Salvador. Supervivent. ¿Es pot ser tot alhora? Es pot

1
Es llegeix en minuts
rjulve46313431 barcelona 19 12 2018 sociedad delante del hotel miramar hay 181219202147

rjulve46313431 barcelona 19 12 2018 sociedad delante del hotel miramar hay 181219202147 / RICARD CUGAT

¿Com es veu el món des d'allà? Entre els arbres de Montjuïc. Mirant el mar i Barcelona. Vivint entre plàstics i escombraries. Escalfant menjar en un càmping gas. Llançant els daus cada dia, canviant de paper segons l'atzar. Víctima. Botxí. Salvador. Supervivent. ¿Es pot ser tot alhora? Es pot. Perquè un rostre engendra l'altre. De la misèria neixen tots els mals. I de la desigualtat, el mal.

Notícies relacionades

¿Com es veu el món quan la mirada encara està impregnada de la terra que vas abandonar? Aquest paper assecant que consumia els teus somnis. ¿Potser no tenies dret a lluitar per ells? I vas venir. I vius a la muntanya guaita de la ciutat. Des d'aquesta l'han controlat, des d'aquesta s'ha defensat. ¿Com es veu el 21-D entre els seus arbres? ¿Com s'interpreten les veus irades? ¿Com s'entenen els laments i exigències d'aquests que viuen a l'asfalt?

Potser no has sortit del Poble-sec o del Raval. O potser has arribat als carrers ordenats engalanats de Nadal. ¿Has vist la Pedrera? Aquest any estrena il·luminació. Un grapat de paraules pengen dels seus balcons: Igualtat. Comprar. Amor. Comprar. Honestedat. Comprar. Passió. Comprar. Felicitat. Comprar. Respecte. Comprar...  Una puntada de peu en ple centre comercial. L'han dissenyat estudiants de l'escola Elisava. Tot just uns anys més gran que tu. Ells denuncien els excessos. Tu t'enfonses en la misèria. Però almenys ara ja pots veure el teu somni. Entre els arbres de Montjuïc.