MOBILITAT

El patinet elèctric, l'ensurt d'aquest Nadal

No m'han atropellat mai, és cert. Però ¿què passa amb el moment en què veus perillar la teva vida o la de la teva mascota?

2
Es llegeix en minuts
rjulve45949708 barcelona 16 11 2018 patinetes el ctricos en barcelona sobre181130162312

rjulve45949708 barcelona 16 11 2018 patinetes el ctricos en barcelona sobre181130162312 / FERRAN NADEU

Un dia d’aquests em posaran a la presó. Serà perquè em tornaré boja quan algun conductor de patinet elèctric atropelli la meva gossa. Ho visualitzo contínuament. Cada matí, asseguda a la terrasseta del bar llegint el diari i aquest patinet que passa a tota velocitat. No m’han atropellat mai, és cert. ¿Però què passa amb els ensurts? ¿Aquest moment en què veus perillar la teva vida o la de la teva mascota? Quan te n’adones, el patinet ja és lluny, no ha passat res, peròl’ensurt  no te'l treu ningú.

Sobresalts continus

Notícies relacionades

“Jo controlo”, em diu un veí. “Et prometo que, tot i que passi a prop de tu, sé que no et toco”. I jo li contesto: “Tu ho saps, però jo no i m’espantes”. Ho torno a repetir. És un sobresalt darrere d’un altre. Si van per la calçada es juguen la vida, si van per la vorera ens espanten, i si van pelcarril bici, que és per on haurien d’anar, es troben que ja no hi caben. Són els últims a arribar i costa ficar-se entre les bicis, els monopatins, els 'segways’, els 'trixies', els 'hoverboards' o els senyors amb els carros de supermercat. Per cert, ¿com pot ser que es robin tants carros de supermercat? Perquè dic jo que no els compren a Amazon, ¿no? Després hi ha les bicicletes amb cistelles gegants on fiquen nens o gossos. És delirant. De debò, hi ha menys 'tuk-tuks' a Tailàndia.

S’estima que les botigues de patinets esperen vendre el 20% del seu estoc aquest Nadal. El cert és que si tinguessin el seu espai serien un transport formidable. Petit, ecològic i barat. Però no  poden anar lliurement per on els doni la gana a tota pastilla. Si aconsegueixes parar-ne algun i preguntar, et donaran mil excuses. Que no hi ha carril bici, que aquest carrer està en obres, que em fa por anar per la calçada... ¿Què m'expliques? Si em trobo amb el meu cotxe amb un carrer en obres, ni se m’ocorre saltar-me el semàfor, anar contra direcció o pujar a la vorera amb l’excusa que m’han tallat el carrer i jo volia anar recte. No. Segueixo les normes de circulació i dono la volta del segle si fa falta. Si en el fons només es tracta d’això. Proposo matriculartota bestiola que no sigui humana, obligar-los a apagar una assegurança, un test de circulació i al que no respecti les regles, multa