Anar al contingut

Dues mirades

Mosca al nas

MIGUEL VIDAL

Amb el llenguatge animalista que proposa PETA ens quedarà un simpàtic planeta on no lligarem els gossos amb llonganisses i on les cabres pels seus pecats ja no tindran els genolls pelats

Agafar un bou per les banyes implica un perill evident, però una tragèdia hipotètica. No és segur que agafant un bou per les banyes ens acabi envestint el bou, tot i que és probable. Agafar una rosa per les espines és un perill segur i una tragèdia immediata. Per això no s’hi val equiparar les dues construccions lingüístiques, una aproximació a la realitat a partir d’analogies animals o vegetals. Els del PETA lluiten contra el “llenguatge anti-animal”  i proposen que no matem dos pardals d’un tret ssinó que, per indicar que en una sola acció aconseguim dues fites, aquests dos ocellets mengin de la mateixa menjadora. Transportar l’ofensa als animals al món de les plantes tampoc no és una aposta clara, perquè Ferran Adrià ha dit que quan mosseguem una fruita resulta que mengem un ésser viu. Bé, tampoc no es tracta de donar idees.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

El fet és que ja no estarem bruts com una guilla o que, borratxos, ja no anirem gats, als quals no cal anar a cercar tres peus, i que, en no saber res de res, l’alumne no anirà peix, i suspendrà, però no es podrà empipar com una mona. Per Nadal, les ovelles no seran al corral, sinó que correran lliures pel prat, i no podrem tancar els ànecs per la mateixa raó. Ens quedarà un simpàtic planeta on no lligarem els gossos amb llonganisses i on les cabres, pels seus pecats (que no en tenen) ja no tindran els genolls pelats i on viurem més contents que un gos amb un os. Ai, no, això tampoc.

Temes: Animals