Eslògan robat

Vosaltres pariu, nosaltres comprem. És el mercat, amiga.

Els defensors dels ventres de lloguer acaben de robar-nos lemes feministes a les dones per intentar robar-nos els cossos

1
Es llegeix en minuts
undefined15609317 tema generico embarazo mujer embarazada181107114319

undefined15609317 tema generico embarazo mujer embarazada181107114319

Dimarts Madrid i Barcelona es van omplir d’enormes i costosíssims cartells amb el lema feminista "Nosaltres parim, nosaltres decidim" a favor dels ventres de lloguerventres de lloguer. Tot seguit, els defensors d’aquesta pràctica es van arrencar amb el conegut "el meu cos és meu", un eslògan afortunat, però sense fonament de dret; un no pot vendre el seu ronyó, ni al seu nadó.

La societat neoliberal s’ha inventat un nou negoci a costa d’explotar el més feble, les dones pobresnou negoci dones pobres: llogar la seva capacitat reproductora. Aconseguit això, han passat a elaborar una maliciosa propaganda per justificar aquesta esclavitud, emparant-se amb la llibertat i els drets. Falsejant, així, els grans valors de la societat democràtica en la qual vivim: un desig no és un dret; desitjar tenir un fill no et legitima per fer qualsevol cosa per aconseguir-ho i és una barbaritat intentar legislar-lo; tenir la llibertat per decidir què fas amb el teu cos no t’autoritza a fer-ne el que vulguis, sense oblidar que no hi ha res més esclau que la pobresa.

El centre de la polèmica és que, tot i que una persona decideixi exercir com a ventre de lloguer, no es pot legalitzar una pràctica en què es demana a una embarassada que renunciï a un dret fonamental, el de filiació i custòdia. És una barbaritat en societats democràtiques defensar el dret d’aprofitar-se de la capacitat reproductora de les dones a canvi de diners.

Notícies relacionades

No tot s’hi val, malgrat tenir diners. La humanitat, al llarg de tota la seva història, ha renunciat a certes pràctiques davant de les quals hem de ser curosos perquè no es repeteixin en ple segle XXI. Hem comprat nens sense parar durant segles; antigament hi havia esclaves que només es dedicaven a reproduir-se; per tant, això no és nou, el que és nou és prohibir-ho i, una vegada legislat, no hem de tornar enrere.

Aquesta setmana, expeditivament, a les dones ens han robat els lemes, per intentar robar-nos els cossos. Deixin ja de jugar amb el dret i la llibertat de les dones quan, en realitat, i parafrasejant Rodrigo RatoRodrigo Rato: "És el mercat, amiga".