Contradiccions

La naturalesa és sàvia

L'ésser humà, en realitat, fa grans esforços per anar en contra de la naturalesa. Descobrint vacunes i dissenyant artefactes que milloren la nostra qualitat de vida

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp15442836 barcelona   12  03 2011  la lluvia y el temporal de levante 181117122209

zentauroepp15442836 barcelona 12 03 2011 la lluvia y el temporal de levante 181117122209

Hem tingut una inquietant ratxa de pluges i temporals a Espanya. En general, a la gent no li agrada que plogui. Ningú surt de casa un dia plujós i diu: "¡Quin dia més bonic!" La gent arriba tard a la feina, els trens van amb retard i els carrers s’omplen de cotxes amb conductors malhumorats. El temps és una de les poques coses que l’ésser humà no pot controlar i suposo que és per això que fa enfadar tant alguns.

Notícies relacionades

No em disgusta que plogui, de vegades fins i tot em relaxa. Dormo millor i m’encanta sopar a la meva terrassa mentre veig caure les gotes al carrer. I si hi ha tempesta amb llamps i trons molt millor. El poder de la naturalesa em fascina. La paraula 'naturalesa' procedeix del llatí i significa ‘natural’. I el que és natural està de moda. Si feu un volt per un supermercat qualsevol, us adonareu que cada vegada són més els productes gens naturals que compten amb la paraula ‘natural’ en el seu etiquetatge. Sembla que si és natural, ve de la naturalesa, i com que la naturalesa és sàvia, doncs és genial. És curiós, perquè en realitat l’ésser humà fa grans esforços per anar en contra de la naturalesa. Descobrint vacunes i dissenyant artefactes que milloren la nostra qualitat de vida.

Però de sobte, arribem al segle XXI, amb l’esperança de vida més alta de la nostra història, i ens tornem una mica bojos. L’ideal és ser vegà, fer ioga tres vegades per setmana, meditar i odiar el gluten. Després hi ha els que ni vacunen els seus fills. La contradicció és sistemàtica i contínua. La naturalesa no va inventar ni la penicil·lina ni els antibiòtics. Si la naturalesa fos sàvia, no passaríem fred ni calor. Si la naturalesa fos sàvia, ens regiríem per l’hora solar. Si la naturalesa fos sàvia, no tindríem fills per inseminació artificial als 45 i la majoria de les dones moriríem al donar a llum. Si la naturalesa fos sàvia, ens encantarien els dies plujosos i el mal temps no existiria. Tot el temps seria bo.