Anar al contingut

Dues mirades

Tota la resta

JORDI COTRINA

En aquests dies de sotragades, de desaparicions i emergències, la Llibreria 22 de Girona continua sent un punt de trobada

La Llibreria 22 de Girona celebra el 40è aniversari. La mateixa setmana d’aquell octubre del 1978, quan era coronat com a papa Joan Pau II i quan estrenaven 'Grease', amb Travolta, i 'Les mil i una nits’, de Pasolini, quan a la tele feien 'Terra d’escudella', s’inauguraven a la ciutat una galeria d’art i un comerç de roba que anunciava l’arribada de "la moda italiana i francesa". Ja no existeixen. La 22, en canvi, en aquests dies de sotragades, de desaparicions i emergències, continua sent un punt de trobada. Dic això perquè, lluny dels ditirambes, els elogis a les llibreries com a temples, com a refugis, com a lloc de reflexió abstreta per als eremites, la característica més destacada de la 22 (i d’unes quantes més) és establir-se com un espai de referència ciutadà. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

A la llibreria, quedes, trobes i et troben, deambules i fulleges. I, fins i tot, t’enamores. En aquests dies de commemoracions, molts clients han confessat que van descobrir allà l’amor. O que van entrar perseguint-lo, amb l’esperança que la persona desitjada els mirés o compartís la picada d’ullet d’una lectura. Jo no m’he enamorat mai en una llibreria, però sí que ho he fet a través dels llibres compartits, dels que he comprat o dels llibres que m’han regalat. Ho va escriure Paul Auster: "Malgrat tot, l’acte de la lectura permet una comunicació entre dos éssers humans". Després, ve tota la resta, si és que ve.