Al contraatac

¡Auxili, policia!

A Twitter, davant del dubte, sentit comú i educació. Un comandament policial no pot de cap manera deixar-se portar per l'enyorança del 23-F ni insultar dirigents polítics a Twitter

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp45578502 dimite el jefe de polic a en navarra por sus insultos a pol 181023164120

zentauroepp45578502 dimite el jefe de polic a en navarra por sus insultos a pol 181023164120

De vegades, Twitter es converteix en un autèntic abocador. Hi ha dies que, si t’has perdut la tele o els diaris, entres a veure què ha passat al món i et quedes amb la sensació que estem vivint en un país a punt del conflicte bèl·lic. Hi continua havent gent que, en lloc d’utilitzar la ironia, enllaçar articles, opinar amb assossec o provar de disfrutar de l’enginy aliè, es dedica a insultar, a difondre notícies falses o a estendre una ira que, en la majoria dels casos, no és tal fora de Twitter.

Evidentment, tots som en una mesura o una altra responsables del que allà succeeix, però una mai no es vol imaginar que, entre els que malparlen o escriuen coses totalment fora de lloc, hi ha un cap de la Policia. És un senyor que, pel càrrec que té, ha de tenir un comportament exemplar i, sens dubte, un cert nivell intel·lectual. Daniel Rodríguez López era fins aquest dimarts cap de la Policia Nacional a Navarra. Resulta que aquest home s’ocultava darrere d’un compte de Twitter des del qual deia "analfabeta funcional" a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau"analfabeta funcionalAda Colau. També titllava de "fastigosos" diversos dirigents de Podem i expressava el seu desig que Gabriel Rufián, diputat d’ERC, fos banyegat a les festes de Sant Fermí. No content amb això, el comissari elogiava el colpista Tejero per posar la seva vida "al servei d’Espanya" i assenyalava el líder de VoxSantiago Abascal, com "el José Antonio (Primo de Rivera) d’aquest segle".

Notícies relacionades

Considero que un cap de la Policia no pot de cap manera deixar-se portar per l’enyorança del 23-F ni insultardirigents polítics que, en la seva condició de ciutadans, també ha de protegir. Veient els seus tuits, no sorprèn la seva reacció una vegada que'eldiario.es'  va publicar la notícia. Rodríguez va responsabilitzar primer el seu germà. Després, va dir que no, que és la seva dona la que s’encarrega del compte. ¿Com arriba a cap de la Policia Nacional algú que no sap qui li porta el Twitter? ¿Accepta aquest tipus de versions ximples quan es veu les cares amb algun detingut? Al final, ha acabat presentant la seva renúncia al Ministre de l’Interiorpresentant la seva renúncia. Normal. 

Twitter, com qualsevol altra xarxa social, és un aparador de nosaltres mateixos. De vegades, bastant enganyós per la seva bellesa sense matisos. Fins i tot una fulla d’enciam sembla menjar gurmet. Però, és clar, ¿veritat que ningú posaria en el seu aparador el pitjor que té? ¿Per què anomenar algú a Twitter analfabet funcional, quan en la nostra vida normal tractem la gent, generalment, amb una mica més d’educació? De veritat, no és tan difícil. Davant del dubte, sentit comú. I, sens dubte, no recórrer al fet que la culpa la té la teva senyora, que s’escalfa, s’escalfa, i se li escapa el dit.