Frases immorals

La sang dels altres

La lleugeresa del llenguatge és un senyal molt alarmant del que s'està convertint en un dels principals mals del nostre temps

1
Es llegeix en minuts
olerin45498553 la consellera de governaci   meritxell borr s  conversa somr181022180144

olerin45498553 la consellera de governaci meritxell borr s conversa somr181022180144

He vist amb molta alarma però poca sorpresa que els mitjans de comunicació atribueixen al senyor Agustí Colomines una declaració que afirma que "sense morts, la independència tardarà més". Fa cert temps, els mitjans li atribuïen igualment una frase segons la qual es tractava de "fer pixar sang als constitucionalistes". És un signe de mentalitat extremadament immoral, agreujada pel paper que experts i mitjans atribueixen a aquest senyor polític molt influent en l’entorn dels senyors Torra i Puigdemont, i el seu projecte de "moviment transversal, etcètera". És greu per molts motius. El primer és la influència legitimadora d’aquest tipus de plantejament en gent jove (o no tant), radicalitzada (o radicalitzable) i que pot portar a una situació greu per incident o accident. L’espurna que arriba en el pitjor moment al pitjor lloc.

Però també és un senyal molt alarmant del que s’està convertint en un dels principals mals del nostre temps. La lleugeresa del llenguatge, entesa com un paradigma en el qual la paraula val per a tot, perquè es tracta de buscar titulars, o notorietat, a qualsevol preu. Des d’"Espanya té 3.000 anys d’existència" (Esperanza Aguirre) a Espanya és "el més important de la història de l’home"la història de l’home (Pablo Casado), passant pels disbarats i bravates que el senyor Torra ens dedica cada dia, sense que se sàpiga on és el límit. ¿Li dona a "Madrid" un màxim d’un mes per a un "referèndum vinculant"? És igual, és gratis.

Notícies relacionades

A escala mundial, el campió ara per ara és Trump, que diu que la caravana amb milers i milers de desesperats que intenten arribar als Estats Units està pagada pel Partit Demòcrata.

A escala micro, és un que l’altre dia afirmava que Cervantes era català, es deia Sirventi la inquisició el va amenaçar perquè traduís el ‘Quixot’ al castellà i firmés com a Cervantes. Tot és gratis, però el discurs del senyor Colomines porta un altre tipus de càrrega, la que està disposada a lluitar fins a l’última gota de sang... dels altres.