Masclisme a TV

'Gran hermano' se supera una vegada més

Quan la direcció d'un programa amb aquesta audiència no fa res davant d'una actitud masclista d'Omar Montes que voreja el delictiu, ¿què li estem fent a la societat?

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44675691 chabelita pantoja and singer omar montes arriving to miami i181008135516

zentauroepp44675691 chabelita pantoja and singer omar montes arriving to miami i181008135516 / MEGA

Em confesso. Soy una gran defensora del programa ‘Gran hermano’. Amb tots els seus canvis, evolucions, presentadors i edicions que han anat canviant des d’aquell famós experiment sociològic, que defensava tan bé Mercedes Milá. El seguiment d’aquest programa en un canal de 24 hores és una autentica addicció. Podem veure, en directe, els comportaments més detestables i foscos de l’ésser humà i, tot i que la violència física és condemnada immediatament, totes les altres coses estan permeses. I quan dic totes les altres coses, no em refereixo només a insultscrits, faltes de respecte i ‘bullying’. Tot i que els patrons es repeteixen, cada any ens sorprenen amb alguna novetat. Tenim sempre el feble que abandona només començar, la que passa desapercebuda per arribar a la final, la parella que practica sexe sota l’edredó... i aquest any, pugem de nivell i apareix ‘L’animadord’abusos sexuals’.Així, com ho llegiu. El tema va passar de la forma següent. La direcció els va organitzar una festa amb molt alcohol. La concursant Miriam Saavedra es va emborratxar. El concursant Asraf la va ajudar a ficar-se al llit i el concursant Omar Montes el va animar a practicar sexe amb ella. En vista de la negativa d’Asraf, que es va comportar com un ésser humà, Omar li va dir entre moltes altres floretes: “¿Què passa, que no t’agraden les dones? Si t’ho està demanant”.

Per sort, les xarxes van cremar. Ho van fer de tal manera que van obligar la direcció del programa a actuar. Però el programa va actuar sense fer res. Només va preguntar a l’audiència a través de l’aplicació, si volíem el noi nominat. No hi va haver l’expulsió disciplinària que esperàvem tots. Deixar que un energumen així, en un programa de màxima audiència, tingui aquest comportament tan masclista, que frega el delictiu, hauria de tenir una resposta més dura que una simple nominació. Jo, com a dona, una vegada més em sento desprotegida. Si quan ho veuen tres milions d’espectadors, no passa res, ¿què li estem dient a la societat? ¿Si bec massa, viola’m, que no passarà res? Seria interessant i molt necessari saber què pensa Mercedes Milá sobre aquest cas.