Riscos per a la democràcia

Salvem Celia

La inactivitat parlamentària i l'ús de les càmeres de TV per a estratègies de batalles tavernàries són més greus que algun diputat compri 'online' en un ple

1
Es llegeix en minuts
Salvem Celia

Que ningú se sorprengui, es tracta de Celia Villalobos. En diverses ocasions, ha sigut objecte de burla, mofa i menyspreu per: a) haver sigut sorpresa  jugant al'No-sé-què Crash', amb la seva tauleta, en un ple del ParlamentParlament, i b) sorpresa igualment aprofitant un altre ple per mirar un catàleg de roba 'online'. Les xarxes i alguns mitjans, en el seu nou paper de guardians de les essències del puritanisme, han posat el crit al cel. Però, a veure, ¿saben vostès, lectors,com d’avorrits  poden arribar a ser els plens, excepte en moments de pugilat verbal? I també, ¿saben vostès com de buit pot arribar a estar el famós ple? Les raons són diverses, i no són culpa de Celia ni de qualsevol altra senyoria. La principal és la disciplina de vot i el quòrum quan se'l necessita. Veuran que en el moment de votar una persona a cada grup aixeca un dit, dos dits o tres dits, i tots els presents saben (tot i que algun estigui mig adormit) què han de votar: a favor, en contra o abstenció. El marge perquè cadascun decideixi 'en consciència' després d’una seriosa reflexió és zero per zero. És a dir, cap.

Notícies relacionades

I no és només el Congrés dels Diputats. ¿Han vist a la televisió l’aspecte de la sala de plens del Parlament Europeu molts dies? S’explica que fa uns anys, Antoni Gutiérrez Díaz, eurodiputat a qui Ada Colau acaba de dedicar una placa commemorativa a la punta de l’espigó de l’últim dic del port de Barcelona, era conegut a Brussel·les com 'el que apaga la llum’, perquè era l’últim d’anar-se’n els divendres a la tarda.

Els mals de la democràcia representativa són molts d’altres i molt més greus. El Parlament de Catalunya està en hibernació des del juliol perquè... ¿? Encara n’estem esperant l’explicació. L’ús de les càmeres per a estratègies de batalles tavernàries amb l’única finalitat de desgastar el que governa, en pot ser un altre exemple. Deixem en pau Celia i els/les que com ella aprofiten llargs temps literalment morts per comprar.