Riscos per a la democràcia

Salvem Celia

La inactivitat parlamentària i l'ús de les càmeres de TV per a estratègies de batalles tavernàries són més greus que algun diputat compri 'online' en un ple

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp43719347 madrid 12 06 2018  politica  pleno del congreso  en la image181004151655

zentauroepp43719347 madrid 12 06 2018 politica pleno del congreso en la image181004151655

Que ningú se sorprengui, es tracta de Celia Villalobos. En diverses ocasions, ha sigut objecte de burla, mofa i menyspreu per: a) haver sigut sorpresa  jugant al'No-sé-què Crash', amb la seva tauleta, en un ple del ParlamentParlament, i b) sorpresa igualment aprofitant un altre ple per mirar un catàleg de roba 'online'. Les xarxes i alguns mitjans, en el seu nou paper de guardians de les essències del puritanisme, han posat el crit al cel. Però, a veure, ¿saben vostès, lectors,com d’avorrits  poden arribar a ser els plens, excepte en moments de pugilat verbal? I també, ¿saben vostès com de buit pot arribar a estar el famós ple? Les raons són diverses, i no són culpa de Celia ni de qualsevol altra senyoria. La principal és la disciplina de vot i el quòrum quan se'l necessita. Veuran que en el moment de votar una persona a cada grup aixeca un dit, dos dits o tres dits, i tots els presents saben (tot i que algun estigui mig adormit) què han de votar: a favor, en contra o abstenció. El marge perquè cadascun decideixi 'en consciència' després d’una seriosa reflexió és zero per zero. És a dir, cap.

Notícies relacionades

I no és només el Congrés dels Diputats. ¿Han vist a la televisió l’aspecte de la sala de plens del Parlament Europeu molts dies? S’explica que fa uns anys, Antoni Gutiérrez Díaz, eurodiputat a qui Ada Colau acaba de dedicar una placa commemorativa a la punta de l’espigó de l’últim dic del port de Barcelona, era conegut a Brussel·les com 'el que apaga la llum’, perquè era l’últim d’anar-se’n els divendres a la tarda.

Els mals de la democràcia representativa són molts d’altres i molt més greus. El Parlament de Catalunya està en hibernació des del juliol perquè... ¿? Encara n’estem esperant l’explicació. L’ús de les càmeres per a estratègies de batalles tavernàries amb l’única finalitat de desgastar el que governa, en pot ser un altre exemple. Deixem en pau Celia i els/les que com ella aprofiten llargs temps literalment morts per comprar.