Casado i Rivera davant de la immigració

Discursos xenòfobs

Estan assenyalant les víctimes, els vulnerables, els que no es poden defensar, en lloc d'assenyalar el problema, els responsables que s'enriqueixen amb la desgràcia aliena.

1
Es llegeix en minuts
rivera-frontera

rivera-frontera

Ni els atemptats de l’11-M del 2004 ni la crisi econòmica. Tampoc la por de l’ebola, els suposats casos d’assetjament sexual per part de refugiats o els atemptats de Barcelona i Cambrils. Res d’això ha provocat actituds racistes o xenòfobes en la població espanyola. Aquesta dada s’ha traduït en la no existència de discursos populistes i xenòfobs majoritaris en el panorama polític espanyol. En l’àmbit acadèmic es ressalta com a cas pràcticament únic a Europa, davant de l’aparició d’aquestes veus en molts estats i parlaments de la UE.

Notícies relacionades

I així estàvem fins que irromp el nou secretari general del PP i posa allà el focus. No ho fa amb dades reals i contrastades sinó agitant la bandera de la por, de l’egoisme i de la suposada veu del que "pensen els ciutadans", reforçant la postveritat com a eina factible en la política espanyola. Albert Rivera el segueix veloç i es planta a Ceuta per recolzar els policies en la seva inhumana tasca de posar portes al mar.

No, senyors, no és ètic ni responsable posar el focus en la migració. No, vostès no estan dient una cosa políticament incorrecte sinó falsa. Les causes de la migració són múltiples i complexes. La migració forçada, els sol·licitants d’asil, no està subjecta a l’arbitrarietat de les sobiranies nacionals sinó protegida internacionalment. Barrejar els tipus de migració amb la intenció de desnaturalitzar el drama, és maligne. Vostès estan portant discursos xenòfobs de forma irresponsable a un país que no els té. Estan assenyalant les víctimes, els vulnerables, els que no es poden defensar, en lloc d’assenyalar el problema, els responsables que s’enriqueixen amb la desgràcia aliena. Si la justícia social, el compromís humanitari o la solidaritat no són prou motiu, pensin en la balança demogràfica que tenim. Necessitem que arribin persones en edat laboral i cotitzin també per poder sostenir el nostre sistema, aquest amb el qual treuen pit i vots. Pensin-s’ho abans de seguir per aquest camí.