Ratafiòlegs

Està a punt de néixer la raça d'especialistes que ens diran el significat de la ratafia en les relacions entre Catalunya i Espanya

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44222555 graf6451  madrid  espa a   09 07 2018   el presidente de la 180710141300

zentauroepp44222555 graf6451 madrid espa a 09 07 2018 el presidente de la 180710141300 / Ballesteros

Si els kremlinòlegs eren aquells que estaven pendents de qualsevol gest del politburó, per petit que fos, ara, aquí, està a punt de néixer la raça dels ratafiòlegs, els que ens diran quin significat té la ratafia en les relacions entre Catalunya i EspanyaCatalunya i Espanya. En faig una de prèvia: en l’hipotètic cas que algun lector decidís fer-me un regal, li demano amb tota cordialitat que no pensi mai en una ratafia. Malgrat ser "país, paisatge, color, llum, família i tradició", com diu el president Torra, jo preferiria un Johnny Walker, que és el que bevia el senyor Pla. Ho lamento profundament. No tinc cap dubte que la ratafia "ens uneix, ens diverteix i és part de nosaltres mateixos" i que "ens fa més forts com a país", però jo em decanto més pels macerats i els destil·lats estrangers, preferiblement secs i no tan enganxosos com aquest licor d’herbes.

Dit això, la Ratafia Corriols té el seu què. A l’etiqueta, finíssima, molt elegant, llegim: "Els corriols són camins estrets de bosc; trobem les fites, els senyals compartits que marquen el camí natural a seguir". Els ratafiòlegs s’estan fregant les mans. ¿Un missatge ocult de Torra en forma de licor? Per cert, la Corriols està elaborada amb herbes del territori de les Guilleries salvat de la MAT per la pressió popular. És "pròxima i ens representa". Això sí, produïda i embotellada a Licors Portet, de la Pobla de Segur, a l’altra punta de Catalunya. Coses d’aquest país.