IDEES

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp42323342 mo gawdat foto youtube180226130533

zentauroepp42323342 mo gawdat foto youtube180226130533

Havia d’aparèixer. No disposo de cap algoritme que en preveiés l’adveniment, però no cal ser matemàtic per engiponar-ne un en format de profecia quàntica i encolomar-lo als més banaus. Es diu Mo Gawdat i era un enginyer molt competent de Google fins que un dia va detectar un buit, no tant dins seu com en el mercat.Si Paulo Cohello va triomfar amb vomitives narracions literàries d’autoajuda, ell cobriria la plaça de guru de l’enginyeria mental positiva.

Ja va dir el coronel Sanders, creador de Kentuky Fried Chicken, que fer-se ric a base d’extirpar pocs diners a milions de pobres era molt més fàcil que enriquir-se al servei dels rics, que són molts menys, i a sobre desconfiats i gasius. Inspirat per exemples com aquests, Mo Gawdat es dedica a vendre, a baix preu, aletes de pollastre adobades en salsa de felicitat segons una més fiable fórmula tecnològica.

El CCCB ha obert, desvergonyidament,  les portes a Mo Gawdat, predicador èmul de Coelho i el coronel Sanders

Mo Gawdat ha deixat de ser útil a la societat. En comptes de fer avançar la conducció automàtica de vehicles, es vol convertir en autèntic milionari a base de repartir la seva gasòfia estoicobudista entre els més crèduls. L’operació de màrqueting està tan ben muntada que no tan sols han picat, massa àvids de Mobile Word Congress, periodistes refractaris a la demagògia, sinó que el mateix Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha obert, desvergonyidament, les portes a aquest predicador, èmul de Coelho i Sanders.

Notícies relacionades

Aprofitem per recomanar un excel·lent destil·lat de Jeremy Bentham als aspirants a gurmet de l’esperit. El pare del càlcul felicític —i de l’utilitarisme— destacava set components mesurables de la felicitat: intensitat, durada, certesa, proximitat, fecunditat (que engendri més felicitat), puresa (sense contrapartides doloroses) i extensió social.

Desvincular la felicitat dels béns i les condicions materials que la fan possible és cosa de cínics, no d’estoics. Per deslligar-la de les condicions socials que la procuren cal ser un autèntic malànima.

Temes:

CCCB Google