La DUI efectiva de Mireia Boya

Davant el jutge Llarena l'exdiputada de la CUP va dir que la declaració va ser efectiva i que es va veure truncada per l'article 155

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp42076081 madrid 14 02 2018  declaraci n de mireia boya en el tribunal180214105303

zentauroepp42076081 madrid 14 02 2018 declaraci n de mireia boya en el tribunal180214105303 / JUAN MANUEL PRATS

La causa oberta al Tribunal Suprem (TS) contra el procés té una evident influència en la situació política catalana. Fins ara, en les seves declaracions davant el jutge Pablo Llarena els imputats havien tret importància al que havia passat les setmanes prèvies i posteriors a l’1-O. Deins la seva legítima estratègia de defensa, Oriol Junqueras o Carme Forcadell, per exemple, van sostenir que la DUI votada pel Parlament el 27 d’octubre no tenia validesa jurídica. I, en canvi, davant el mateix jutge Llarena ahir l’exdiputada de la CUP Mireia Boya va dir el contrari, que la DUI va ser efectiva i que es va veure truncada només per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Boya va abandonar el TS sense mesures cautelars.

    La coherència i la sinceritat sempre han sigut marca de la casa de la CUP. A diferència dels líders del procés, Boya va defensar davant el jutge la legitimitat política de l’1-O i que la declaració d’independència pretenia ser real. Així ho va dir la CUP llavors i així ho va mantenir en la campanya electoral del 21-D. Però tot i així la declaració de Boya posa en evidència l’estratègia de defensa dels imputats que han declarat fins ara, dels que són en presó preventiva i dels que compareixeran després d’ella (especialment Marta Rovira Artur Mas). Arriba, a més, en un moment en què l’independentisme es parteix entre el legitimisme irredemptista de Carles Puigdemont i el nou pragmatisme d’ERC. Davant Llarena, Boya va marcar la línia entre els corrents independentistes.