DUES MIRADES

Lògica de guerra

El regal dels hotelers de Múrcia als policies i guàrdies civils ve a ser turisme que funciona amb una lògica de guerra... Fa pena, fa molta pena. I fa por

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40371614 barcelona  01 10 2017 politica referendum 1 o elecciones la 180114180620

zentauroepp40371614 barcelona 01 10 2017 politica referendum 1 o elecciones la 180114180620 / FERRAN NADEU

Els empresaris d’hostaleria de Múrcia, agrupats en l’associació Hostetur, han ofert un cap de setmana, amb totes les despeses pagades, a 210 agents de l’ordre (i a les seves parelles) per tal d’agrair-los l’«extraordinària labor» que van dur a terme a Catalunya durant «el desafiament secessionista». Les paraules són del delegat del Govern espanyol, Paco Bernabé, que, en nom de l’executiu, ha rebut la iniciativa solidària amb entusiasme i només ha lamentat que no sigui més extensa. «Tant de bo serveixi perquè altres patronals espanyoles facin una cosa similar». L’estada a poblacions com Águilas, La Manga o Mazarrón, no serà només de plaer sinó que hi haurà «excursions, visites culturals i activitats lúdiques de tota mena». I un final de festa (ara sí, de plaer) a la discoteca Trips del cap de Palos, en el decurs del qual es farà l’homenatge de «reconeixement i gratitud». 

La Regió de Múrcia té una llarga tradició de promoció turística. Recordo aquella magnífica campanya protagonitzada per l’exseleccionador espanyol de futbol José Antonio Camacho que deia ¡Murcia, qué hermosa eres! El regal als policies i guàrdies civils deu ser una cosa similar. I aquí radica el quid de la qüestió. Turisme que funciona amb una lògica de guerra. Els lluitadors contra l’enemic que tornen a la pàtria, malmesos però valents, i la pàtria els premia amb el descans del guerrer. A la festa no hi faltarà un unànime «a por ellos». Fa pena, fa realment molta pena. I sobretot fa por.