2
Es llegeix en minuts
la-peste-movistar

la-peste-movistar

Ha passat el Nadal, però els sopars continuen. Durant les festes de cap d’any les converses s’omplen de bons sentiments durant les dues setmanes, afectades per l’esperit familiar i els retrobaments. Ara, de tornada a la realitat, no és tan fàcil trobar de què parlar. Política i polítics ens tenen exhaustos, i pel que fa al futbol, el debat no existeix, ja que és evident que Messi és molt millor que Ro­naldo.

    

Així que el més probable és que vostè assistirà a sopars en què es parli de sèries de televisió i del futur del sector i, si no està a l’última, perquè no disposa de temps per veure els centenars d’ofertes diferents que té al seu abast, corre el risc de sentir-se aïllat enmig dels seus companys de taula.

    

Per evitar-ho, aquí tenim algunes idees que li permetran aparentar ser un expert a base de titulars.

    

Comenci preguntant als seus contertulians si han vist La peste, sèrie d’Alberto Rodríguez per a Movistar+. Recomani-la als que contestin que no, perquè «és un abans i un després» de la ficció nacional; i als que diguin que els sembla lenta i fosca, rebati els seus arguments dient que «els actors estan immensos» i la il·luminació de Pau Esteve fa que una època en què es vivia a la llum de les espelmes brilli malgrat la duresa i a estones la brutícia de la història.

    

Després continuï amb The Marvelous Mrs. Maisel, comèdia d’Amy Sherman-Palladino (Las chicas Gilmore) que va ser la triomfadora en l’última edició dels Globus d’Or. Digui als seus contertulians que la protagonitza la meravellosa Rachel Brosnahan i, si no la reconeixen, recordi’ls que estava en les primeres temporades de House of cards. Alabi la seva perfecta reconstrucció dels locals de comèdia als anys 50, amb detalls tan icònics com fer que Lenny Bruce aparegui de tant en tant i amb uns guions excel·lents que barregen amb habilitat l’humor amb el drama sense caure en llocs comuns.

    

Pot acabar dient que és una producció d’Amazon, que a poc a poc comença a mostrar-se amb la potencialitat que tothom li suposa i com la plataforma en streaming que més està millorant en els últims temps.

    

Després, alabi la producció britànica com a exemple a seguir: La BBC1 amb McMafia o Hard Sun; Channel Four amb Kiri Derry Girls i la privada ITV amb Next of Kin i Girlfriends; estrenes de les últimes setmanes són mostra d’això.

    

Al final s’obrirà l’inevitable torn de les profecies sobre el sector. Això que les plataformes combinaran les seves bases de dades amb algoritmes de tot tipus per oferir programacions personalitzades, fins a l’extrem que tota la tele es crearà ­basant-se en gràfics d’afinitat. Algun dirà que això ens aïllarà més, ja que acabarem contemplant una TV feta per a cadascun de nosaltres i es perdrà l’element socialitzador de l’invent.

Notícies relacionades

    

Respongui-li que vostè està desitjant que torni la Champions i que comenci el Mundial de futbol, que encara van en obert, i que tornaran a reunir milions de persones davant les televisions de tot el món, compartint unes mateixes emocions. I després demani les postres. Se les haurà guanyat.