I Messi es va guardar els gols per al Bernabéu

2
Es llegeix en minuts
jcarmengol41349102 soccer football   la liga santander   fc barcelona vs deport171217233733

jcarmengol41349102 soccer football la liga santander fc barcelona vs deport171217233733 / ALBERT GEA

Algú va demanar, fins i tot per escrit, que volia veure un monòleg del Barça davant el Depor. I el va escriure perquè havia llegit, en l’entrevista que Joan Domè­nech li va fer a Cristóbal Parralo, tècnic dels gallecs, que volia evitar això, el monòleg que l’escriptor feia mesos que no veia. Doncs, apa, ja el té, tot seu, per dubtar. O per demanar. No sé si per somiar-lo. O, fins i tot, desitjar-lo, ja que segueix havent-hi molts culers que continuen sense creure massa en aquest Barça al qual, diuen, falta preciositat. És tot tan injust i tan mesquí…

    

Doncs aquí tenen el monòleg que li faltava a la col·lecció. I, a sobre, sense gol d’un magnífic, per descomptat (¿el vas veure jugar Cristiano? ¿vas veure el que és ser un futbolista i no un golejador?) Leo Messi, que avui rebrà el trofeu Pitxitxi. El monòleg podria titular-se hat-trick de pals: 4-0, doblet de Paulinho, ja ho veuen, ¡Paulinho!, a qui la seriosa lesió d’Alcácer (¿té o no té mèrit el que està fent Ernesto Valverde, a qui, després de lesionar-se-li Umtiti, li cau Alcácer del Bernabéu) el podria col·locar de titular davant el Reial Madrid, cinc pals (25 en total aquesta temporada: ¡15 de Messi!), un penal prodigiosament aturat per Rubén a La Pulga i, per descomptat, tractant-se del Barça, un altre gol furtat, robat, birlat, escamotejat per l’àrbitre, el linier, l’ull de falcó o l’avarícia d’aquell senyor tan espanyol i tan del Reial Madrid anomenat Javier Tebas. Perquè sí, sí, la rabona de Suárez va ser un altre golàs ¡a l’estil Mestalla!

    

Cristóbal no va poder evitar el monòleg del Barça i l’escriptor amic ja té el soliloqui que reclamava, que li va retreure al Txingurri, que trepitjarà el Bernabéu, amb passadís o sense. Jo els el faria si ells demanen perdó abans per megafonia per haver-se absentat del terreny de joc en l’entrega del trofeu de la Supercopa 2011, que va guanyar el Barça; o si es comprometen a tornar-li el passadís al Barça, en cas de derrota, que els deixaria a 14 punts del líder, al final del clàssic. El Barça es presenta minvat de titulars (a les baixes de Dembélé i Umtiti s’hi va sumar ahir a la nit Alcacer), però pletòric de força, organització, gols i zeros a la seva porteria: ¡42 gols a favor i només 7 en contra!

Notícies relacionades

    

És un clàssic. ¡És clar que sí! És el campió contra l’aspirant. És el guanyador del Mundialet contra l’equip que va arribar a ser l’únic i ara només aspira a ser el millor. Però veient jugar ahir a la nit Iniesta, Suárez i Messi, hi ha permís per somiar. No en el monòleg, però sí en la victòria.