Dues mirades

Rumors i més rumors

El Govern del PP s'ha guanyat el 'pensa malament i l'encertaràs', però posar en dubte la netedat del procés electoral ens situa en una cosa semblant a la terra cremada

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41225661 albiol mercadillo el prat    foto danny caminal171207124824

zentauroepp41225661 albiol mercadillo el prat foto danny caminal171207124824

L’últim, la possibilitat d’una tupinada en les eleccions del 21-D. Diverses informacions es van sumar a la sospita. Des de persones que denunciaven a les xarxes socials haver rebut al seu domicili targetes censals a nom de desconeguts (cosa que s’atribuïa a la possibilitat que el cens s’hagués inflat), a dubtes sobre la possibilitat que Indra, l’empresa encarregada de distribuir les dades electorals, pogués manipular el recompte.

Només cal informar-se de les dates de constitució del cens com del procediment que se segueix en l’escrutini espanyol per rebutjar les possibilitats de frau. Tot i així, el rumor va córrer i la sospita es va imposar en molts. No només en persones desinformades.

    

¿Rendició davant la propaganda? ¿Primacia de l’emoció ideològica sobre la lògica de la raó? ¿Activisme per la intoxicació? Potser sí en alguns casos, però no en la majoria. Ens hem instal·lat en la desconfiança. Una cosa que en dosis controlades és necessària per mantenir l’objectivitat, però que en sobredosi ens deixa sense un pam de terra on afermar-nos. 

Notícies relacionades

El Govern del PP s’ha guanyat el pensa malament i l’encertaràs, però posar en dubte la netedat del procés electoral ens situa en una cosa semblant a la terra cremada. 

Si arrasem amb tota la credibilitat democràtica, si matem qualsevol resta de confiança, només estem afegint dificultats a un futur que, sí o sí, ha de passar pel diàleg.