Al contraatac

A garrotades

En política, tan important és ser honrat com semblar-ho. I la direcció del PP ha gestionat tot el que té a veure amb Bárcenas a cop de martell

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp36028043 madrid  24 10 2016  declaraci n en la audiencia nacional   l170115174658

zentauroepp36028043 madrid 24 10 2016 declaraci n en la audiencia nacional l170115174658 / JOSE LUIS ROCA

El partit que governa a Espanya s’asseurà per segona vegada al banc dels acusats per un assumpte de corrupció. Convé llegir detingudament aquesta frase perquè, encara que a aquestes altures ja estem bastant curats d’espants, és una notícia de les que s’haurien de pair amb una bona dosi d’anestèsia. El Partit Popular està pendent de la sentència del cas Gürtel, on podria ser condemnat com a responsable a títol lucratiu. I ara l’Audiència Provincial de Madrid ha decidit jutjar aquesta formació política per la pallissa que van rebre els discos durs de Luis Bárcenas. En aquest moment, el Partit Popular, la seva actual tresorera, el seu assessor jurídic i el seu anterior responsable informàtic estan processats per delictes de danys i encobriment.

    

Els fets són els següents: Bárcenas, assetjat pels escàndols de corrupció i després d’esgargamellar-se descrivint la caixa B, és expulsat en diferit de la seu de Génova. Amb les investigacions judicials obertes i mentre mostraven en públic unes ganes incontenibles de col·laborar amb els tribunals, al PP opten per esborrar els ordinadors de l’extresorer. No esborrar a nivell usuari, com faríem vostè i jo buidant la paperera amb el botó dret. No, no. Al PP, posseïts per l’esperit de Thor, van netejar els discos durs 35 vegades, els van ratllar i els van trencar. La secretària general, María Dolores de Cospedal, va explicar que es van limitar a seguir «un protocol nacional i internacional» i que l’objectiu final era que els ordinadors estiguessin nets com una patena per a un altre empleat.

Luis, que fort

Jo he treballat en diverses empreses i no he vist mai els informàtics jugar a futbol amb el disc dur tan bon punt una persona se’n va per la porta. A veure, no dic que a Génova no pugui passar. La versió bachata de l’himne no es mereix menys. Però vaja, que el treballador que havia d’heretar els ordinadors de Bárcenas, si tenia nivell usuari, en tenia prou amb canviar el salvapantalles de gatets. I si tan estalviadors són que es van passant el material de generació en generació, no veig la necessitat de destrossar els discos durs a trompades. Llevat que això sigui el que sembla: por.

Notícies relacionades

    

Bárcenas, convertit ja en expert estrateg, primer va denunciar el PP davant els tribunals. Després, de sobte, va retirar l’acusació. Tant era, perquè l’Audiència de Madrid va seguir endavant. I ara que tant ell com la seva dona s’enfronten a penes elevades a la Gürtel, l’extresorer ens ha fet saber que va guardar còpies dels seus discos durs. Luis, que fort. Pot ser que aquesta causa finalment quedi en no res. No obstant, en política tan important és ser honrat com semblar-ho. I la direcció del Partit Popular ha gestionat tot el que té a veure amb Bárcenas a cop de martell implacable.