L'ÚLTIM FITXATGE BLAUGRANA

A preu de Neymar

Dembélé no té, en efecte, la culpa de ser el fitxatge més car de la història del Barça, però el seu cost el perseguirà sempre

1
Es llegeix en minuts
eprozas39842981 barcelona   28 08 2017    deportes       presentaci n de la 170828202546

eprozas39842981 barcelona 28 08 2017 deportes presentaci n de la 170828202546 / JORDI COTRINA

No ho val. Dembélé ho sap, el club ho sap i l’afició ho sap. Però el seu preu ve condicionat per la sortida de Neymar. Sense els 222 milions, acompanyats de la desesperació producte de la mala planificació, el Borussia Dortmund no hauria somiat mai ingressar més de 100 milions pel seu

No és, per tant, culpa de Dembélé. Però això el perseguirà. Perquè als 20 anys carrega amb el pes de ser el fitxatge més car de la història del club, i perquè les expectatives generades són de crac mundial. D’ell s’espera que sigui el nou Neymar. En cada regat, en cada carrera, en cada jugada.

Però més enllà del fet que mediàticament interessi canviar una inicial de la MSN, Valverde té l’oportunitat d’acabar amb la 'tridentocràcia' que deixa poc marge de maniobra al tècnic. Ja que Dembélé no és Neymar, tampoc hauria d’assumir el seu rol d’intocable. Pel bé de Valverde, pel bé de l’equip.

És inquietant la manera de forçar la seva sortida

De Dembélé en sabem dues coses, una primera de positiva –encara que li hagi sortit molt cara al club–, la seva ambició: no va voler fitxar l’estiu passat perquè no va creure que tingués minuts. La segona, bastant més inquietant, la seva indisciplina com a arma per forçar la seva sortida. El que per al club ara ha sigut una mostra de compromís, algun dia se li pot girar en contra. Que repassi com va arribar i se n’ha anat 'Ney'.

Valverde hauria d'entendre que, ja que Dembélé no és Neymar, tampoc hauria d'assumir el seu rol d'intocable

Notícies relacionades

Després de tant de fitxatge dels que no il·lusionen tant, que diria Bartomeu, per fi arriba un que sí que aporta llum a un enfosquit barcelonisme. I encara que la tempesta segueixi a l’aguait, si la pilota entra i el rival es deixa punts inesperats, es pot recuperar fins i tot el carnet d’abonat aparcat en un calaix. Perquè la competició és generosa i ho aguanta tot, fins i tot un dels estius més desastrosos que es recorda del Barça pel que fa a gestió esportiva i institucional.

I ves a saber, potser amb l’arribada de Dembélé, Leo Messi també s’anima i el president pot dir un dia d’aquests, ara ja sense mentir, que l’argentí ha firmat la renovació.