Síria, el país on Putin i Trump estan a punt d'arribar a les mans

1
Es llegeix en minuts
putin trump

putin trump

Si alguna cosa dolenta li pot passar a un país és convertir-se en l'escenari on altres estats -més grans i poderosos- dirimeixin les seves rivalitats. Durant aquests sis anys de guerra, els sirians han patit la desgràcia de –a més de la guerra civil entre els rebels i el règim i la irrupció dels gihadistes- ser el tauler en què els campions del corrent sunnita de l'Islam, amb l'Aràbia Saudita al capdavant, lliuraven la seva batalla amb l'Iran, l'abanderat de l'islam xiïta, per dirimir quina de les dues branques islàmiques era predominant al Pròxim Orient.

Notícies relacionades

Per si ser el ring del combat entre iranians i saudites no fos suficient, ara Síria serà escenari de la lluita entre les dues superpotències mundials: els EUA Rússia.

L'acusació abocada per la Casa Blanca que el règim d'Assad està preparant un nou atac amb armes químiques i l'amenaça que, si ho consuma, en pagarà un alt preu està més dirigida a Moscou que a Damasc. Els EUA consideren que, 'de facto', el règim sirià és un protectorat de Rússia –també de l'Iran- i que un atac químic com el perpetrat a l'abril a Idlib no es va poder realitzar sense la llum verda o, almenys, el coneixement del Kremlin. De fet, tot i que l'avís anava dirigit a Assad, ha sigut el Govern de Rússia el que primer ha respost a l'amenaça assenyalant que és “inacceptable”.

AFP / MOHAMED AL-BAKOUR Un nen sirià rep tractament després de l'atac amb gas tòxic.