2
Es llegeix en minuts

És un joc, un truc. Una estratègia amb tot planificat al detall. Fa temps que està decidit, perquè al mes de maig qualsevol club seriós ja planifica la temporada que ve. I per decidir que es recupera tal jugador o tal altre, que es fitxa aquest o aquell, que Mascherano és intransferible o que per Jordi Alba s’escoltaran ofertes, fa falta un entrenador que aprovi el pla. Perquè és clar que hi ha un pla.

No pretendran que creguem que realment l’escollit per dirigir la banqueta del Barça la temporada que ve encara no ho sap. Això seria fins i tot irresponsable. Ens enganyen. No pot ser que pensin que la decisió de qui ha d’impulsar un projecte que dona mostres d’esgotament és accessòria. No hi ha pressa, no és urgent, ens han arribat a dir, com si ens poguéssim creure que estarien tan tranquils si no sabessin ja el nom i si no tinguessin ja la seva aprovació.

No, és clar que ja hi ha entrenador. No seurien a negociar la renovació de Leo Messi si no fossin capaços de dir-li qui l’entrenarà la temporada que ve i quines posicions reforçaran. Com enviarien missatges de tranquil·litat sobre la renovació de l’estrella si no fos perquè saben que el projecte el convencerà, perquè saben que Messi exigirà unes garanties esportives, com ja ho va fer en la seva última renovació, l’estiu del 2014.

I el club ha de ser convincent, perquè Messi s’adonarà tard o d’hora, si no ho sap ja, potser el mateix 3 de juny quan segui davant el televisor, que només ha jugat una de les sis últimes finals de Champions. Qualsevol cosa que no sigui la firma de l’argentí suposaria un terratrèmol de dimensions desconegudes a l’entitat blaugrana. I això també està lligat. ¿Com voleu, si no, que apareguin parlant d’això tan somrients? Però el cert és que la continuïtat de Messi no garanteix l’èxit, com demostra aquesta temporada.

Notícies relacionades

Però el club té un pla, i aquest comença pel tècnic, amb qui ja treballen, és clar. Encara que el secretari tècnic, Robert Fernández, digués fa uns dies a RAC-1 que l’escollit encara no sabia que entrenaria el Barça. No els cregueu.

És només una estratègia de distracció, una manera de guanyar temps per no incomodar el futur entrenador ni tampoc el present. Com voleu que no ho sàpiguen, com voleu que no estiguin treballant amb ell quan Luis Enrique els va avisar a l’agost que aquest podia ser el seu últim any, quan se sap del seu adeu oficial des de l’1 de març. No han sigut dos mesos en va. Juguen a despistar. Tranquils.