2
Es llegeix en minuts
zentauroepp37840304 mas periodico personajes de la serie the big bang theory170410184559

zentauroepp37840304 mas periodico personajes de la serie the big bang theory170410184559

La televisió basa la seva competitivitat en dos fets irrefutables: és la fàbrica més gran de continguts audiovisuals que existeix i els seus sistemes de mesurament d’audiències són més fiables que els que ofereixen plataformes i agregadors als anunciants. Per això, la tele a la qual des dels anys 70 es dona per morta, gaudeix d’una excel·lent salut i continua sent el calador més important de públic existent, i aquell en què tothom vol pescar. Perquè, encara que veterana, la tele contínua sent una fàbrica que no para d’oferir productes nous, i en aquesta activitat té la millor mostra del seu gran estat de forma.

    

Com a exemple només cal comprovar que, tot i que estem en els últims mesos de la temporada que va començar al setembre, les cadenes de tot el món segueixen estrenant novetats. A Alemanya, el 21 de març passat es va començar a emetre Charité, drama d’època mèdic que va aconseguir una estrena espectacular: va ser el programa de prime time amb millor audiència dels últims 13 anys.

    

També el 27 de març va començar una minisèrie de tres episodis ambientada en els anys de la guerra freda que barreja idil·li amb el món dels espies: Der Gleiche Himmel (El mateix cel). Al Canadà s’ha estrenat Anne, adaptació del llibre infantil Anna la de Teules Verdes, i és la segona sèrie més vista, només superada per la imbatible NCIS.

    

A Noruega dominen els thrillers i a mitjans de març es va estrenar una sèrie de vuit episodis, Elven, sobre la misteriosa desaparició d’una nena i les investigacions de l’habitual policia de forta personalitat. Ha aconseguit un dels millors resultats dels últims anys a la tele nòrdica. Però per allà dalt també tenen comèdies per combatre el fred. A Suècia es va estrenar el dia del pare Sommaren med slakten (Estiu amb massacre), sobre una parella que es veu obligada a passar les vacances amb els seus cunyats.

    

Als EUA, la Fox va llançar el 22 de març Shots Fired, amb resultat discret per a aquesta sèrie policíaca amb rerefons racial. El canal de la Disney ABC va estrenar una comèdia que combina acció real i animació, Imagenary Mary. A Portugal, el canal RTP1 acaba d’estrenar Vidago Palace, drama d’època (transcorre en els anys 30 del segle XX) que pel que sembla s’emetrà també a Galícia a través del seu canal autonòmic.

    

Però la maquinària no para i també en les últimes setmanes s’ha sabut d’alguns projectes que arribaran a finals d’aquest any i el que ve. Ryan Murphy, creador d’American Crime Story, prepara Pose. Ambientada a la Nova York de 1986, explicarà l’origen dels moviments LGBT i també de Trump. A Alemanya, el grup RTL, després d’anys recolzant-se en el producte dels EUA, ha encarregat cinc nous drames.

    

Al maig s’anunciaran les estrenes del setembre, però ja s’han comunicat algunes renovacions: The Big Bang Theory continuarà dues noves temporades; també NCSI, tant en la seva versió a Los Angeles com a Nova Orleans.

Notícies relacionades

    

Aquesta barreja d’èxits coneguts amb novetats constants, de renovació contínua amb fidelitat al públic en el que coneix i li agrada, és la fórmula màgica que manté la tele generalista a dalt de tot.