Ara ja saben per què Lucho estava pletòric

Luis Enrique demostra el seu amor pel Barça anunciant l'adeu amb molta antelació

2
Es llegeix en minuts
ecarrasco37505921 fc barcelona s coach luis enrique  center  stands next lione170301235920

ecarrasco37505921 fc barcelona s coach luis enrique center stands next lione170301235920 / Manu Fernandez

Ho ha dit Pep Guardiola i, per tant, tothom calladet. «Com a fan, estic trist perquè se’n va l’entrenador perfecte per al Barça», va comentar Guardiola. I tothom calladet.

La veritat és que Luis Enrique ho té tot controlat. Quan es va acabar el partit, 'Lucho' va entrar al vestidor i va dir als seus nois que, acabada la campanya, se n’anirà. I els seus nois es van quedar tan atònits, tant, que ni es van atrevir a sortir a dir res a la premsa, a la seva estimadíssima premsa, sobretot la de Luis Enrique. És més, ni tan sols van ser capaços de fer un tuit sobre l’adeu del seu tècnic. ¡Ells, que tant i tan bé (per als seus interessos) fan anar les xarxes socials!

Però, insisteixo, 'Lucho' ho té tot lligat i ben lligat. Anuncia la seva no-renovació (al míster asturià no el fa fora ningú, acaba contracte i no renova) el vespre en què el seu Barça guanya 6-1 l’Sporting i experimenta amb el resultat que li valdria, dimecres que ve, contra el PSG. El 6-1 d’ahir al vespre salva el Barça de la Champions. D’acord, és broma, però 'Lucho' ho sabia i ho volia aconseguir, a base de gols, no de futbol. El futbol, el joc, el tiqui-taca, ja el recuperarà el que vingui, perquè 'Lucho' ja ha decidit morir amb el que té ara: intensitat, competitivitat, lluita, contraatac i, gairebé tres defenses, tàctica que fa massa temps que experimenta perquè no sospitem que sigui la formació a la desesperada de dimecres davant el PSG.

I EL REIAL MADRID, PUNXANT

Més proves que 'Lucho' sap el que fa i que ho tenia tot estudiat: ja és líder després de l’última hecatombe del Reial Madrid, al qual, segons sembla, tampoc li aniria malament  un canvi d’entrenador, ¡però és Zidane, amics, és Zidane! És per això, perquè ho tenia tot controlat, que Luis Enrique va dir, dimarts passat, que estava pletòric. Estava pletòric perquè anava a acomiadar-se d’una gran manera, en silenci (ho va dir i no va admetre preguntes de la seva estimada premsa; com el president, que va parlar, que el va qualificar de «superentrenador», però tampoc va afrontar els mitjans) i per sorpresa, com li agrada a algú que només confia en els seus, en el seu petit món.

Tres anys al Barça  esgoten. I pot ser que centenars de conferències de premsa amb cara de pomes agres també desgastin

A Luis Enrique se li ha de reconèixer que, amb la seva decisió, amb el mes de març acabat d’arrencar, el que fa és demostrar el seu afecte i amor pel Barça, una cosa de què  Robert Fernández, l’home que ha d’escollir el seu substitut, sabia, intuïa, estava convençut que passaria.

EN BENEFICI DE L'EQUIP

Notícies relacionades

«Luis Enrique estima tant, tant, el Barça, que mai ens trairà i, quan ho decideixi, quan ho anunciï, serà en benefici del Barça», em va dir no fa gaire. Per això el secretari tècnic blaugrana estava tranquil i, ara, lamenta (perquè ell volia que seguís) que 'Lucho' hagi decidit descansar en la línia del Pep. Tres anys al Barça esgoten. I pot ser que centenars de conferències de premsa amb cara de pomes agres desgastin.

Luis Enrique se’n va. Deixarà un impressionant palmarès, però em temo que ningú el trobarà a faltar. Ni ell a nosaltres.