AL CONTRAATAC

Els Bosé, davant l'escamot d'afusellament

Soc un mal ateu i un cristià pitjor perquè em nego a suportar amb tolerància els comentaris brutals contra la desapareguda Bimba i la seva família

2
Es llegeix en minuts

El meu afecte i consideració a la família Bosé. Ser un bon cristià és acceptar la diversitat de criteris i adoptar una actitud tolerant davant les diatribes de qualsevol fill de Déu. La Bíblia ens diu que l’amor «no es porta indecentment» (Corintis: 13:5). La Bíblia ens diu: «Continueu suportant-vos els uns als altres i perdonant-vos liberalment si algú té causa de queixa contra un altre» (Colossencs: 3:13).

Reconec que soc un mal ateu i un cristià pitjor, perquè em nego a suportar amb tolerància els comentaris brutals contra Miguel Bosé, la seva família i la desapareguda Bimbacomentaris brutalsMiguel BoséBimba. Pur odi. Ha sigut un recital d’ultramerda mental radioactiva i vòmits de gosseria excremental. No entrarem aquí en la impunitat de les xarxes socials, però sí en els seus perversos efectes indesitjables.

Fem una ullada diferent de l’odi a l’altre: un de cada cinc nord-americans creu que Obama és musulmà. Un 26% creu o està segur que Obama no va néixer a Hawaii i que va ser criat en algun país estranger. No importa que es declari catòlic ni la partida de naixement. Les xarxes segueixen destrossant el que odien i creant confusió.

A l'Escola Primària Sandy Hook, a Newton (Connecticut), es va produir una matançaEscola Primària Sandy Hook que va acabar amb la vida de 28 persones (20 nens). A les xarxes socials es va divulgar la mentida que la matança va estar organitzada pel Govern americà per justificar la seva lluita contra la proliferació d’armes. una altra vegada l’odi i la mentida. Encara avui, sis anys després, hi ha qui segueix repetint aquesta falsa informació amb tota mena de detalls: el Govern hauria comès aquesta matança amb finalitats polítiques sobre la tinença d’armes de foc. 

UN MÓN D'ODI

Les xarxes creen un món paral·lel d’escarnis, odi i mentides que difícilment es podrà acotar. Quinze falsedats reiterades fins a la sacietat i degudament amanides exponencialment poden portar a la Casa Blanca  presidents inesperats i Europa a 'brexits' sobrevinguts.

Ja sé que la gent vota. Però l’odi a l’altre, la mentida i l’escarni no ens faran mai lliures. Mai.

Notícies relacionades

Estem doncs davant un univers paral·lel compost per individualitats que, col·lectivament, deriven en la infracció i la patologia. Les xarxes els creen i ells s’ajunten. El problema és que incideixen i calen en el món real creant dubtes, falsedats, mentides i humiliacions.

La ferocitat de les crítiques als Bosé i la intransigència falsària a les xarxes ens posen davant una qüestió no menor: ¿realment no hi ha ultradreta a Espanya? Als 40 anys dels crims d’Atocha, el que es dispara en certs missatges amaga un odi similar. Als Bosé se’ls ha posat davant l’escamot d’afusellament en un moment molt dolorós.