Al contraatac

Joc groller

2
Es llegeix en minuts
36403257 60

36403257 60 / MIGUEL LORENZO

Rita Barberá ha mort d'un infart. I alguns dels dirigents del Partit Popular, especialment Rafael Hernando, han trigat molt poc temps a organitzar una campanya per desviar l'atenció sobre el que ha passat aquests últims mesos. I sobretot per intentar fer que els mitjans deixem de fer la nostra feina quan salti un altre escàndol de corrupció que els afecti.

Anem als fets. El PP parla de la «persecució» a què va ser sotmesa l'exalcaldessa de València. Es queixen que els periodistes vam estar a la porta de la casa de Rita Barberá. Cert. El que no diu el PP és que això va passar uns dies concrets. Els dies que hi havia una notícia sobre la investigació que s'estava seguint o, per exemple, quan ella, sent ja senadora, va decidir faltar a reunions importants. Al mes de febrer d'aquest any els mitjans vam anar a preguntar per què no assistia a la sessió conjunta de diputats i senadors valencians en què es reclamava una millora del finançament. Ella no hi va anar. I els mitjans (en aquest cas Antena 3) van captar la imatge de Rita Barberá sortint aquell dia de la perruqueria. Una setmana abans tampoc havia anat a la reunió del Grup Popular al Senat presidida per Mariano Rajoy.

Notícies relacionades

Més afirmacions. El PP diu que «no s'ha respectat la presumpció d'innocència». ¿Qui és que no l'ha respectat? ¿Està volent dir el PP que van ser ells mateixos els que no van respectar la presumpció d'innocència de Barberá quan la van apartar i li van exigir que entregués la seva acta de senadora? Al setembre, Alfonso Alonso, durant la campanya de les eleccions basques i preguntat sobre la negativa de Barberá a deixar el seu escó, va dir: «No ens mereixem carregar amb aquest perjudici». Hi ha moltes declaracions de dirigents en aquest sentit. Per contra, algú tan poc sospitós de no ser del PP com García Margallo deia aquesta setmana: «Els mateixos que la van elevar als altars ara pretenen no conèixer-la. Això és el pitjor de la condició humana». Si el que ens està dient el PP és que es van equivocar apartant Rita Barberá sense una condemna, ¿significa que pensen readmetre tots els càrrecs investigats/imputats encara no condemnats? ¿Pensen trencar el pacte que van firmar amb Ciutadans que va motivar la sortida de Barberá i que parla textualment de «separació immediata de càrrecs públics imputats formalment o encausats per delictes de corrupció»?

Pressió als periodistes

Una última reflexió: ¿ens està demanant el PP amb totes aquestes afirmacions que els periodistes deixem de fer la nostra feina, que no preguntem, que no parlem dels casos de corrupció fins que no hi hagi una sentència en ferm? Veurem si els periodistes acceptem entrar en aquest joc tan groller i abdicar de la nostra responsabilitat.