Viquipèdia desigual

Bretxa de gènere

1
Es llegeix en minuts
cua-wiki-ok-personas-piezas

cua-wiki-ok-personas-piezas

El feminisme ha topat amb el seu propi sostre de vidre. Arribats a un punt en què la quota femenina és una trampa en si, el discurs es bifurca i es torna a bifurcar fins a eternitzar-se. Sense la col·laboració de tots, homes inclosos, anem avançant molt lentament. Però una cosa és clara: mentre no hi hagi paritat en les taules rodones, en els debats, en les directives, en els diaris, en el poder... no hi haurà una igualtat verdadera, digna. La meritocràcia no té cap sentit mentre no s'hagi donat veu a tants homes com dones.

Notícies relacionades

Per això el feminisme ha topat amb el seu propi sostre de vidre, però també viu les seves hores més dolces. Avui dia tothom té una opinió sobre la conciliació i els nadons al Congrés, sobre la Història explicada per ninos de Lego, sobre l'avortament i sobre la vida sense fills i/o sense marits. La problemàtica ja no és una problemàtica exclusiva de les dones, ni minoritària: el discurs s'ha colat en la vida quotidiana potser perquè la política ha començat a donar visibilitat al masclisme més subtil, i no només, com fins ara, a la violència de gènere. Però encara no hem arribat on volem arribar.

La marató Editatona

Viquipèdia ho ha anomenat bretxa de gènere. Si no es dóna igualtat de condicions, com passarem a la fase següent, que seria la tan anhelada meritocràcia. Dit sigui de passada que els que més l'anhelen són els que dubten dels bons resultats que donaria la paritat. La bretxa de gènere que pateix Viquipèdia està buscant solució. De cada deu viquipedistes, només una és dona. Per això no és estrany que hi hagi un buit entre les personalitats que campen per la xarxa. Les dones no tenen tantes entrades a la Viquipèdia com els homes. ¿Hi influeix la diferència de viquipedistes? Sens dubte. Sense paritat, no hi ha igualtat. I sense igualtat, la meritocràcia és un engalipador que no fa res més que fer més ampla i profunda la bretxa de gènere. Això explica la importància d'Editatona, la marató que es dedicarà a editar, crear i millorar la Viquipèdia, fent-la més fiable i honesta.